Braşov: Turiştii moldoveni şi ruşi au umplut hotelurile şi pensiunile pentru Crăciunul pe rit vechi

Câteva mii de turişti moldoveni, ruşi şi ucraineni care sărbătoresc Crăciunul după calendarul vechi au sosit deja în staţiunile din judeţul Braşov, unii hotelieri păstrând ofertele de la Crăciunul pe rit nou, în timp ce alţii au mai scăzut din preţ.

381 afișări
Imaginea articolului Braşov: Turiştii moldoveni şi ruşi au umplut hotelurile şi pensiunile pentru Crăciunul pe rit vechi

Braşov: Turiştii moldoveni şi ruşi au umplut hotelurile şi pensiunile pentru Crăciunul pe rit vechi (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Ca în fiecare an, în prima săptămână a noului an, în pensiunile şi hotelurile din Braşov, Predeal şi Poiana Braşov au început să sosească turiştii moldoveni, ruşi şi ucraineni, care sărbătoresc Crăciunul după calendarul vechi, pe data de 7 ianuarie.

Special pentru ei, unii hotelieri au păstrat ofertele de la Crăciunul pe rit nou, alţii au mai scăzut din preţiri, dar există şi hoteluri care nu au oferte speciale pentru ei. Preţurile la pensiuni şi hoteluri în perioada 3 - 13 ianuarie sunt la nivelul celor din perioada Crăciunului românesc sau chiar mai mici, pentru turiştii care serbează Crăciunul pe rit vechi hotelierii pregătind mese festive, program de colinde sau pachete la sala de fitness sau saună.

Cele mai ieftine alternative sunt cele din zona rurală, incluse în programul ANTREC. Anul acesta, ANTREC a lansat programul "Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC" care a inclus atât perioada Crăciunului pe rit nou, cât şi cea pe rit vechi, pe 7 ianuarie. Tarifele variază de la 40 lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de două margarete, pentru o noapte de cazare, până la 600 lei/persoană/3 nopţi, cu toate mesele incluse, la o pensiune de 4 margarete.

De exemplu, la mai multe pensiuni din Moieciu preţurile variază de la 90 la 200 de lei/cameră/noapte, la care se adaugă tariful pentru masa festivă de Crăciun între 60 şi 90 de lei/persoană. O pensiune din Bran oferă la 600 lei/persoană un pachet de trei nopţi cazare cu trei mese/zi şi masa festivă de Crăciun, iar meniul se discută la cerere.

Turiştii care preferă să-şi petreacă Crăciunul mai aproape de pârtii au ales cazare în Braşov, Predeal sau în Poiana Braşov. Astfel, o pensiune de trei stele din centrul Braşovului a fost închiriată în totalitate, 6 camere, la preţul de 350 de euro pentru perioada 4-9 ianuarie. În Predeal, ofertele pentru turişti pornesc de la 445 lei/persoană/trei nopţi până la 1.000 lei /persoană/cinci nopţi, în funcţie de tipul camerei, la o vilă de trei stele. Oferta cuprinde mic dejun şi masa festivă de Crăciun. În aceeaşi staţiune, la un hotel de patru stele, pachetul pentru Crăciunul pe rit vechi costă 799 lei/persoană/cinci nopţi la care se adaugă o noapte bonus, cazare cu mic dejun, tichete restaurant în valoare de 100 lei/persoană/sejur, cina festivă de Crăciun 70 lei/persoană, acces gratuit la saună şi fitness şi shuttle gratuit la pârtia din Predeal. Cele mai multe oferte, dar şi cele mai scumpe, sunt în staţiunea Poiana Braşov.

Pentru o vacanţă aproape de pârtiile din Poiana Braşov, turiştii moldoveni şi ruşi trebuie să scoată din buzunar mai mulţi bani. Astfel, la o vilă de trei stele, un pachet pentru patru nopţi de cazare costă între 320 şi 887 lei/persoană, iar pentru şase nopţi, între 572 şi 902 lei/persoană. În perioada 3-10 ianuarie, un hotel de patru stele oferă un pachet de şapte nopţi la preţuri între 287 şi 472 euro/persoană cu mic dejun (bufet suedez), întâmpinare cu vin fiert sau ţuică şi desertul casei, Cină festivă de Crăciun în stil vechi şi o oră de saună. Tot un hotel de patru stele din Poiană oferă un pachet de cinci nopţi cazare la preţuri între 1.045 lei şi 1.500 lei/persoană, în funcţie de tipul camerei. Există însă şi hotelieri care nu au oferte speciale pentru turiştii care sărbătoresc Crăciunul în acest weekend şi au introdus tariful obişnuit pentru această perioadă, pornind de la 33 până la 75 de euro/zi/persoană cu meniu a la carte, la un hotel de trei stele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici