Braşovean prins la braconaj pe Olt. Peste 300 kilograme de peşte, aruncate înapoi în apă

Un braşovean de 43 de ani a fost prins la braconaj pe Olt. Peste 300 kilograme de peşte au fost aruncate înapoi în apă.

178 afișări
Imaginea articolului Braşovean prins la braconaj pe Olt. Peste 300 kilograme de peşte, aruncate înapoi în apă

Braşovean prins la braconat pe Olt. Peste 300 kilograme de peşte, aruncate înapoi în apă

Poliţiştii din Porumbacu de Jos, judeţul SIBIU, şi reprezentanţii AJVPS au făcut un control pe râul Olt, iar în zona Hidrocentralei Arpaşu de Jos, pe albia râului, într-o barcă pneumatică, au găsit un braşovean în vârstă de 43 de ani, care nu şi-a putut justifica prezenţa în zonă.

În barca acestuia s-au găsit 3 plase tip monofilament în care erau prinse mai multe specii de peşte.

Apoi, din apă au fost extrase încă 7 plase de acelaşi tip, pline cu peşte, toate aparţinând braşoveanului.

O cantitate de peste 300 de kilograme de peşte - somn, caras şi plătică - a fost aruncată încapoi în apă, iar 31 de kilograme de peşte au fost confiscate.

De asemenea, au fost confiscate două bărci pneumatice, patru vâsle, o pompă şi 10 plase tip monofilament cu o lungime totală de 860 m.

A fost deschis un dosar de cercetare penală pentru pescuit comercial fără licenţă, deţinere ilegală de peşte, respectiv deţinere şi utilizare de plase tip monofilament.

Taguri:
olt,
braconaj,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici