Brazi din dopuri, CD-uri, doze sau roţi de biciclete, montaţi în centrul Timişoarei

Zece brazi realizaţi din materiale reciclabile, precum dopuri, carton, doze, roţi de biciclete sau CD-uri, au fost montaţi, duminică, în Piaţa Libertăţii din Timişoara, scopul fiind de a oferi o alternativă la pomul tăiat de Crăciun din centrul oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1021 afișări
Imaginea articolului Brazi din dopuri, CD-uri, doze sau roţi de biciclete, montaţi în centrul Timişoarei

Alternativă: Brazi din dopuri, CD-uri, doze sau roţi de biciclete, montaţi în centrul Timişoarei

Pădurea” formată din cei zece brazi confecţionaţi din materiale reciclabile a fost realizată de Asociaţia EcoStuff România. Timp de trei luni, peste 150 de voluntari au muncit pentru a realiza instalaţia urbană “#possibiliTREE”, care a fost inaugurată, duminică seara, în Piaţa Libertăţii din Timişoara.

Astfel, până în data de 6 decembrie, timişorenii pot admira în centrul oraşului brazi de diferite dimensiuni, cel mai mare având 12 metri, realizaţi din pahare de unică folosinţă, carton, dopuri, doze, roţi de biciclete sau CD-uri.

Iniţiatorul proiectului “#possibiliTREE”, Larisa Rusu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că brazii din materiale recuperate au fost realizaţi cu scopul de a le arăta timişorenilor că există numeroase posibilităţi de a avea un pom de Crăciun în centrul oraşului fără să fie nevoie să fie tăiat unul din pădure.

“În total sunt 11 brazi, doar că ultimul, caleidoscopul, din cauza condiţiilor meteo nu am putut să-l realizăm, urmează să îl facem zilele următoare, când se mai încălzeşte. Va fi realizat din plexiglas şi din oglindă, care este foarte sensibilă la temperaturi joase şi a trebuit să amânăm realizarea lui. Ceilalţi zece brazi sunt în picioare. Am lucrat foarte mult la ei, aproape trei luni, cam 160 de voluntari implicaţi. Am strâns peste 2.000 de ore de voluntariat în trei luni. Eu cred că a ieşit bine şi reuşim să oferim timişorenilor o alternativă la pomul tăiat din centrul oraşului”, a afirmat Larisa Rusu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici