Şcoli ÎNCHISE, luni şi marţi, în Bucureşti. Firea: Prefer să se spună că am fost uşor prea alertaţi decât să numărăm victime/ Critici de la USR: închide şcolile ca să nu se închidă TRAFICUL/ Cum au reacţionat bucureştenii

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, duminică, la şedinţa comandamentului de iarnă, că, având în vedere avertizarea cod portocaliu de ger sub care se va afla Bucureştiul, şcolile vor fi închise în zilele de luni şi marţi.

42730 afișări
Imaginea articolului Şcoli ÎNCHISE, luni şi marţi, în Bucureşti. Firea: Prefer să se spună că am fost uşor prea alertaţi decât să numărăm victime/ Critici de la USR: închide şcolile ca să nu se închidă TRAFICUL/ Cum au reacţionat bucureştenii

Şcolile în Bucureşti vor fi închise luni şi marţi, în urma avertizării cod portocaliu de ger

"Din analiza pe care a realizat-o, extrem de responsabil, cu domnul prefect, cu doamna director ANM Bucureşti- Ilfov, cu domnul inspector general şcolar al Municipului Bucureşti, am luat împreună decizia şi va fi comunicată în cursul zilei de astăzi, ca luni şi marţi să nu aibă loc cursuri în Bucureşti şi probabil se va extinde această decizie. Nu pot eu să o anunţ, ci autorităţile locale si responsabile probabil pentru toată zona în care va fi anunţat codul portocaliu. Este vorba despre vânt, ger şi de asemenea ninsoare temporar abundentă", a declarat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea le-a transmis contestatarilor deciziilor de acest fel că preferă să fie precaută decât să numere victime.

"Eu prefer să venim întotdeauna cu măsuri de prevenţie. Prefer să se spună că am fost uşor-uşor prea alertaţi decât să numărăm victime", a completat edilul.

"Având în vedere avertizările de cod galben şi cod portocaliu, am discutat cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei (...) intenţia de a suspenda cursurile pentru zilele de luni şi marţi în toate unităţile de învăţământ preuniversitar, pornind de la învăţământul preşcolar, gimanzial şi liceal, cel puţin în cele de stat, în unităţile de învăţământ particular, decizia aparţine conducerilor acestora. (...) Astăzi (duminică -n.r.) va pleca către unităţile de învăţământ o adresă prin care vom comunica decizia pe care am luat-o şi voi atrage atenţia conducerilor unităţilor de învăţământ despre responsabilitatea ce le revine pentru asigurarea condiţiilor de funcţionare în condiţii optime, asigurarea în bune condiţii a instalaţiilor de furnizare a energiei electrice, gaze, apă şi orice altă problemă se poate ivi să fie anunţată cu rapiditate", a declarat inspectorul general şcolar al Municipiului Bucureşti, Florin Lixandru.

USR Bucureşti: Se închid şcolile din cauza traficului: Firea recurge la aceeaşi soluţie

USR Bucureşti afirmat, duminică, pe Facebook, că şcolile nu se închid, în Bucureşti, de grija copiilor, ci din cauza traficului, afirmând că primarul Capitalei, Gabriela Firea, „recurge la aceeaşi soluţie ca şi anul trecut: închide şcolile ca să nu se închidă traficul”.

„Spunem noi ceea ce Gabriela Firea nu vrea să recunoască. Se închid şcolile nu de grija copiilor, ci din cauza traficului. Într-o zi normală traficul este insuportabil. Într-o zi cu ninsoare şi ger, traficul este imposibil. Şi nu în sens metaforic, ci în sens tehnic. La ora 8:00 nimic nu se clinteşte”, a scris USR Bucureşti, pe Facebook.

USR Bucureşti a afirmat că pentru a nu se vedea „proporţiile dezastrului”, Gabriela Firea, recurge la aceeaşi soluţie ca anul trecut.

„Prin urmare, ca să nu se vadă proporţiile dezastrului, Gabriela Firea recurge la aceeaşi soluţie ca şi anul trecut: închide şcolile ca să nu se închidă traficul. Doi ani de revoluţie în trafic”, se arată în postarea făcută de USR Bucureşti.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, duminică, la şedinţa comandamentului de iarnă, că, având în vedere avertizarea cod portocaliu de ger sub care se va afla Bucureştiul, şcolile vor fi închise în zilele de luni şi marţi.

Zeci de mesaje în mediul online la adresa primarului Gabriela Firea

În mediul online, oamenii s-au arătat revoltaţi de faptul că masura luată este una prea drastică în condiţiile în care afară zapada nu este nici macar aşternută.

Bucureştenii spun că această decizie îi afectează în mod direct, în condiţiile in care „ această decizie nu se corelează cu alte prevederi legale „ şi trebuie  „să se milogească la sef „ pentru două zile de concediu.  

Cei care au comentat la postarea Gabrielei Firea îi atrag atenţia acesteia, într-un mod ironic, că „ discriminează „ celelalte zile lucrătoare pentru care se anunţă tot -8 grade. „ Când mergeai la şcoala ce temperaturi erau şi cât era stratul de zapadă ? A înnebunit lupul „  sau „ De ce nu se inchid şi facultăţile, doamna primar. Studenţii nu răcesc ? „, sunt doar câteva dintre comentariile oamenilor în mediul online.

Gabriela Firea a convocat astazi Comandamentul de iarnă la Primaria Capitalei, ca urmare a avertizărilor de vreme deosebit de rece şi vânt puternic, care se va transforma, zilele următoare, în viscol şi ninsoare abundenta. 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici