Intervenţie de urgenţă în Salina Turda, după ce câţiva turişti au rămas BLOCAŢI în roata mare. UPDATE: 19 persoane, coborâte în siguranţă de către pompieri

Patru turişti au rămas blocaţi, vineri, în roata mare din Salina Turda din cauza unei nacele de transport persoane, care a rămas deschisă, pompierii ISU Cluj intervenind de urgenţă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2592 afișări
Imaginea articolului Intervenţie de urgenţă în Salina Turda, după ce câţiva turişti au rămas BLOCAŢI în roata mare. UPDATE: 19 persoane, coborâte în siguranţă de către pompieri

Patru turişti, blocaţi în roata mare din Salina Turda

Reprezentanţii ISU Cluj au revizuit bilanţul în urma incidentului de la Salina Turda, astfel că după ce iniţial au spus că patru turişti au rămas blocaţi în roata mare, aceştia au revenit şi au precizat că în total 19 persoane, între care şapte copii, au fost coborâţi de pompieri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a precizat, referitor la incidentul de la Salina Turda, că, în total, au fost blocaţi în roata mare un număr de 19 turişti, aceştia fiind coborâţi cu ajutorul pompierilor de la Detaşamentul Turda.

“Din informaţiile primite în dispeceratul instituţiei rezultă că toţi turiştii, 12 adulţi şi 7 copii, aflaţi în roata mare au fost coborâţi în siguranţă, în urma intervenţiei pompierilor de la Detaşamentul Turda. De asemenea, în urma intervenţiei alpiniştilor, uşa nacelei a fost închisă iar roata s-a pus în mişcare”, a spus Cornea.

Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, a declarat că a fost vorba de un incident şi nu de o defecţiune tehnică la roata mare.

„Am chemat pompierii ca să îi dea jos pe turiştii aflaţi în nacelă. Au fost coborâţi în siguranţă. Într-o nacelă de pe roată nu era nimeni, iar uşa respectivei nacele nu s-a închis corespunzător şi aceasta a fost deschisă din cauza balansului. Din acest motiv roata nu putea să se învârtă”, a spus Baciu.

„O nacelă din roata mare din Salina Turda a rămas deschisă, iar în momentul în care roata se învârte loveşte un dispozitiv lateral. Sunt patru turişti blocaţi în acea nacelă. Cineva trebuie să urce şi să închidă nacela astfel încât roata mare să fie pusă în mişcare”, a spus Cornea.

După ce turiştii au fost coborâţi, la Salină sunt aşteptaţi alpiniştii, care să închidă uşa respectivă pentru ca roata să poată învârti din nou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici