Protestele anti-mască. Zeci de amenzi date manifestanţilor din Galaţi. Jandarmii au descoperit cuţite şi un box asupra unor tineri

  • Jandarmii au aplicat zeci de amenzi unor protestatari, anunţă instituţia miercuri dimineaţa.
  • Au fost găsite bucăţi de gresie şi pietre asupra protestatarilor din Galaţi, iar într-un taxi, jandarmii au găsit o macetă.
  • Mai mulţi tineri au venit, marţi, la manifestaţia din Galaţi cu cuţite, cuttere sau cu box-ul.
513 afișări
Imaginea articolului Protestele anti-mască. Zeci de amenzi date manifestanţilor din Galaţi. Jandarmii au descoperit cuţite şi un box asupra unor tineri

Jandarmii au găsit arme albe asupra protestatarilor

UPDATE 9:10  Jandarmeria Galaţi a transmis un comunicat, miercuri dimineaţă, privind contravenţiile aplicate unora dintre protestari. 

 

Contravenţii aplicate în Galaţi

  • 4 infracţiuni cu 4 autori port ilegal de obiecte periculoase (bonuri, briceag, cuter)
  •  21 contravenţii în cuantum total de 20.700 lei (nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi circulaţia după ora 22.00) şi un avertisment

 

Situaţia în Tecuci

  •  Două infracţiuni port ilegal de obiecte periculoase (baston telescopic şi spray cu substanţe  iritant-lacrimogene
  • O amendă în cuantum de 500 lei pentru tulburarea ordinii si liniştii publice
  • 22 sancţiuni în cuantum total de 11.500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi circulaţia după ora 22.00. 
 
Nu au fost incidente, mai anunţă Jandarmeria.
 
 

Jandarmii au găsit, între protestatarii din Galaţi, doi tineri de 21 şi de 22 de ani, care aveau asupra lor un box şi un cuter. Ei se aflau în grupul de manifestanţi de pe Platoul din faţa Prefecturii.

Asupra unui tânăr în vârstă de 13 ani a fost găsit un briceag, iar pentru a-l lua pe minor a fost chemată bunica, întrucât copilul nu are părinţi. Bunica a fost sancţionată cu avertisment pentru nesupravegherea minorului.

De asemenea, un tânăr a venit la protest cu mijloace de protecţie pentru mâini şi picioare şi masca contra gazelor.

Înainte de începerea protestului, la controlul platoului de la Prefectura au fost găsite, ascunse în spatele monumentului, bucăţi de gresie, pietre, bâte.

Pe traseul protestatarilor au fost găsite aceleaşi obiecte, înainte de începerea marşului.

O persoană a fost extrasă din mulţime pe platoul din faţa Prefecturii pentru că incita, ea fiind sancţionată cu avertisment.

Într-un taxi sosit la protest şi oprit la control de către echipajele de poliţie a fost găsită o macetă, între banchetele din faţă. Potrivit jandarmilor, şoferul, un tânăr de 24 de ani, a fost preluat de poliţişti şi i s-a întocmit un dosar penal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici