Bugetul MAI a fost suplimentat de Guvern cu 200.000 lei, pentru parada militară din Bucureşti

Bugetul pe acest an al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) a fost suplimentat de Guvern cu 200.000 lei, pentru a se asigura participarea cu tehnică şi efective la parada militară naţională de 1 Decembrie din municipiul Bucureşti.

99 afișări
Imaginea articolului Bugetul MAI a fost suplimentat de Guvern cu 200.000 lei, pentru parada militară din Bucureşti

Bugetul MAI a fost suplimentat de Guvern cu 200.000 lei, pentru parada militară din Bucureşti (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto Arhiva)

Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a alocat 400.000 lei în vederea asigurării participării Ministerului Apărării Naţionale, cu tehnică şi efective, la parada militară naţională.

Prefectul de Alba, Flaviu Cozuc, a declarat că până în prezent Guvernul nu a alocat nicio sumă de bani pentru organizarea Zilei Naţionale la Alba Iulia, deşi demersurile în acest sens au fost făcute încă din vară.

Cozuc a spus că autorităţile din Alba au cerut o sumă mai mare, respectiv 1,2 milioane de lei, în speranţa că în final vor primi totuşi o parte din fonduri.

La rândul său, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat corespondentului MEDIAFAX că toate manifestările anunţate de prefectul de Alba costă bani, iar Prefectura nu poate să le organizeze dacă nu a primit fonduri.

Premierul Victor Ponta a declarat însă, luni, că dacă primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, cere pentru manifestările de 1 Decembrie de trei ori mai mult decât în Capitală, înseamnă că acesta suma este cu "comision" şi nu va acorda bani publici pentru "afaceri de partid".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici