Buşoi, liderul PNL Bucureşti: Intrarea în insolvenţă a RADET, cea mai proastă opţiune. Bucureşti coteşte către Voluntari

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, joi, că intrarea in insolvenţă a RADET este cea mai proastă dintre cele patru opţiuni pe care Primăria le avea, afirmând că un prim efect este intrarea în insolvenţă a ELCEN şi că Bucureştiul ''coteşte către Voluntari'' ca model administrativ.

748 afișări
Imaginea articolului Buşoi, liderul PNL Bucureşti: Intrarea în insolvenţă a RADET, cea mai proastă opţiune. Bucureşti coteşte către Voluntari

Buşoi, liderul PNL Bucureşti: Intrarea în insolvenţă a RADET, cea mai proastă opţiune. Bucureşti coteşte către Voluntari

''Vrem să tragem un semal serios de alarmă în ceea ce priveşte decizia proastă de a determina intraree în insolvenţă a RADET care astăzi este foarte să aibă un prin efect, intrarea în insolvenţă a ELCEN şi de aici înainte se pot întâmpla foarte multe lucruri nedorite pentru bucureşteni'', a afirmat Critian Buşoi.

El a susţinut că în timp ce ''multe administraţii grăbesc pasul către Europa, Bucureştiul coteşte către Volunari (…) din punct de vedere administrativ''.

Potrivit liberalului, Primăria putea să plătească datoria urgentă pentru care există hotărâri definitive şi irevocabile de 250 de milioane de lei şi să reeşaloneze pe termen lung restul datoriei şi să vadă dacă puteau fi şterse penalităţile; putea să redeschidă discuţia privind fuziunea RADET-ELCEN; putea să desfiinţeze cu totul RADET-ul şi să facă ''un RADET 2, nou, curat sau să meargă către serviciul primăriei care să facă o procedură competitivă pentru a delega acest serviciu'', a patra soluţie, cea aleasă de Gabriela Firea, fiind aceea de a duce RADET în insolvenţă ''cu pretextul că se protejează temporar de creditori''.

Cât priveşte mandatul interimar al lui Răzvan Sava şi eşecul acestuia de a rezolva criza RADET, Buşoi a explicat că Sava a avut un madat limitat, fără posibilitate a de reînnoire şi că, în acest context, structurile din subordinea acestuia erau mai puţin receptive, afirmând că Sava s-a angajat la începutul mandatului ''să păstreze un echilibru'' şi a reuşit acest lucru.

Buşoi a susţinut că Bucureştiul se întoarce în anii '90.

''În timp ce Clujul face festivalul Untold, doamna Firea interzice manifestările civice în Kisellef, în timp ce Timişoara câştigă titlul de capitală culturală europeană, în Bucureşti, ne ducem către blocaj şi insolvenţă, (…) în timp ce toate capitalele insistă pe partneriatul public-privat, în Bucureşti singura idee este aceea de a înfiinţa încă o companie care în mod total netransparent să gestioneze banii şi să contruiască locuinţe'', a conchis liberalul.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind mandatarea Consiliului de Administraţie RADET Bucureşti de a lua toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii regiei, pentru garantarea livrării agentului termic pentru populaţie şi instituţii. În proiect a fost introdus un amendament de intrarea a RADET în insolvenţă, urmând ca instituţia să se adreseze unei instanţe.

RADET are datorii către Electrocentrale Bucureşti în valoare de peste 3,9 miliarde lei, a precizat preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici