Căi de evacuare fără lumină sau blocate, găsite în cluburile din Prahova

Cluburi fără autorizaţie de securitate la incendiu, cu căi de evacuare neluminate sau blocate au fost găsite, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui control făcut de ISU Prahova, valoarea sancţiunilor date depăşind 20.000 lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

481 afișări
Imaginea articolului Căi de evacuare fără lumină sau blocate, găsite în cluburile din Prahova

Căi de evacuare fără lumină sau blocate, găsite în cluburile din Prahova (Imagine: Ciprian Sterian)

ISU Prahova a controlat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe cluburi din Prahova, alături de pompieri aflându-se şi poliţişti şi jandarmi.

Potrivit unui comunicat transmis de ISU, au fost verificate opt cluburi şi discoteci, la care pompierii au găsit 34 de deficienţe. Dintre acestea, 15 au fost înlăturate pe timpul verificărilor.

Au fost date 34 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 22.000 lei.

Printre neregulile depistate se numără neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu sau blocarea căilor de evacuare.

"Principalele nereguli identificate în teren au constat în: exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni/improvizaţii, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, nefuncţionarea iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare, neactualizarea/neelaborarea actelor de autoritate şi evidenţelor specifice de apărare împotriva incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, blocarea/reducerea gabaritului căilor de evacuare, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă, neactualizarea planurilor de evacuare ale utilizatorilor în cazul producerii unei situaţii de urgenţă", se arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici