Video GALERIE FOTO Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate. 44 de persoane, duse la spital/ Primăria Sectorului 2: Clubul nu avea autorizaţie de funcţionare. Patronul, citat la audieri

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă noaptea, în clubul Bamboo din Capitală, acesta arzând în totalitate. 44 de persoane au fost transportate la spitalele din Capitală, fiind intoxicate cu fum. Una dintre victime, intubată. 27 autospeciale SMURD, la faţa locului.

45447 afișări

Update ora 18.26 Aproximativ 20 de persoane, audiate după incendiul din Bamboo. Patronul clubului, citat la audieri

Aproximativ 20 de persoane au fost audiate de poliţişti şi procurori, sâmbătă, după incendiul din Bamboo, urmând să fie audiat şi Joshua Castellano, patronul clubului, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Update 16.10  Turist italian: Eram afară şi am văzut flăcări mari. Mi-am pierdut şi documentele - VIDEO

"Nu îmi amintesc prea multe, dar eram afară şi am văzut flăcări mari. Cât am fost înăuntru, am văzut mulţi oameni tuşind. Mi-am pierdut şi documentele, iar în două zile trebuie să mă întorc în Italia. Suntem turişti. Ieri a fost prima noastră zi în Bucureşti. Avem prieteni care au fost în Bucureşti acum doi ani şi care ne-au spus să mergem în Bamboo. De dimineaţă am fost acolo din nou după acte, dar poliţia nu ne-a lăsat să intrăm. Au spus că este închis pentru că focul nu a fost încă stins", spune Francesco, turist italian.

Update 14.32 Câteva sute de persoane se aflau în Bamboo la momentul izbucnirii incendiului - surse

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că la momentul izbucnirii incendiului din clubul Bamboo în local se aflau câteva sute de persoane, în cadrul anchetei urmând să se stabilească numărul exact al celor prezenţi.

Incendiul a izbucnit la ora 03.32, oră la care, potrivit unor surse judiciare, în club se aflau câteva sute de persoane. Sursele citate susţin că ar fi vorba despre aproximativ 500 de oameni, din primele informaţii indicate de martori, numărul exact al celor prezenţi în local urmează să fie stabilit în cadrul anchetei.

Pompierii intervin la faţa locului, urmând să verifice dacă sunt persoane care au decedat. Intervenţia ISU se desfăşoară cu dificultate întrucât clădirea s-a prăbuşit în urma incendiului, existând elemente de construcţie care nu reprezintă siguranţă pentru pompieri. La momentul transmiterii ştirii există focare mici de foc, incendiul nefiind lichidat în totalitate.

La faţa locului sunt şi anchetatorii care au început deja cercetarea la faţa locului, în zonele unde flăcările au fost stinse.

Update 13.43 44 de persoane au mers la spitale după incendiul din Bamboo. Cinci oameni au rămas internaţi

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că în urma incendiului de la clubul Bamboo, începând cu ora 3.47, au fost transportate sau au ajuns pe cont propriu la spital 44 de persoane. Cinci persoane sunt internate în unităţile medicale.

Astfel, 24 persoane au mers la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, şase la Elias, cinci la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon, şase persoane la Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar şi trei la Spitalul Clinic de Urgenţă Colentina.

"La ora 13.00, la unităţile spitaliceşti au rămas internate 5 persoane, astfel: patru persoane la Spitalul Floreasca şi o persoană la Spitalul Sfântul Pantelimon. Victimele transportate la unităţile medicale acuză, în special, intoxicări cu fum, hipotermii şi contuzii", transmite MAI.

Update 13.25 Vicepremierul Sevil Shhaideh, la sediul MAI după incendiul din Bamboo

Update 13.15 Mărturii după incendiul din Bamboo: Toată lumea fugea disperată/ Am văzut Colectiv în faţa ochilor

Update 11.49 IGSU: 42 de persoane rănite în Bamboo s-au prezentat la spitale până la ora 10.00

IGSU anunţă că 42 de persoane de persoane care se aflau în clubul Bamboo la momentul incendiului s-au prezentat la patru unităţi medicale din Capitală, doar zece dintre acestea rămânând în spitale pentru investigaţii.

"Principalele afecţiuni ale victimelor au vizat expunerea la fum, stări de hipotermie din cauza temperaturilor scăzute şi traumatisme. Situaţia persoanelor afectate este în scădere, la acest moment, 32 dintre acestea părăsind unităţile spitaliceşti, iar 10 persoane sunt în proces de investigaţii pentru a stabili dacă este nevoie de internare. Până în acest moment, nu au fost identificate persoane care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului", transmite Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

La operaţiunea de stingere a incendiului au intervenit, timp de peste şase ore, peste 260 de pompieri. ISU Bucureşti-Ilfov încă acţionează pentru stingerea tuturor focarelor rămase. Incendiul a fost anunţat la ora 03.32, fiind trimise 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, 4 autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, 4 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, 2 spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare, un echipaj CBRN, maşina medicului de urgenţă. De asemenea, echipajele pompierilor salvatori au fost suplimentate cu personalul ISU Bucureşti-Ilfov aflat în turele libere.

"După ajungerea primelor echipe ISU la faţa locului, la ora 03.47, s-a procedat la efectuarea recunoaşterii operative şi evaluării situaţiei, ulterior fiind declanşat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul Capitalei. Ajunşi la locul incendiului, pompierii au început evacuarea victimelor, acordarea primului ajutor şi transportarea către unităţile medicale. Concomitent cu acţiunile de salvare, s-a constituit dispozitivul de stingere şi limitare a extinderii incendiului la clădirile învecinate. Până la sosirea salvatorilor, o mare parte dintre persoanele aflate în club s-au autoevacuat. Intervenţia pompierilor a fost dificilă din cauza arderii generalizate care se manifesta pe o suprafaţa de aproximativ 3.000 pătraţi, cu flacără violentă, în condiţii de vreme geroasă, fiind necesar un efort deosebit din partea salvatorilor", anunţă IGSU.

Update: 11.42 ISU: Bamboo nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Localul, amendat de 5 ori în doi ani

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) anunţă că Bamboo nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, clubul fiind amendat de cinci ori în ultimii doi ani. Primăria Sectorului 2 susţine că localul nu avea autorizaţie de funcţionare. Avocatul clubului spune localul funcţiona legal.

"Am solicitat clientului să prezinte către organele de cercetare toate avizele, toate autorizaţiile pe care le are, toată documentaţia depusă în ceea ce priveşte ISU. Din păcate, majoritatea actelor au ars în incendiu, dar vedem în mapele, documentele folosite de-a lungul timpului pentru autorizat şi prezentăm duplicate organelor de cercetare. Eu ştiu că existau documente şi tocmai de aceea am cerut clientului să le prezinte. Existau documentele în ceea ce priveşte funcţionarea legală a clubului", a declarat pentru MEDIAFAX Dumitru Badragan, avocatul Bamboo.

Update 11.25 Dosar de distrugere din culpă după incendiul din Bamboo

Update 09.08 Primăria Sectorului 2: Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare

Update 09.00 Administratorul clubului Bamboo, dus la spital de la Secţia 7 Poliţie

Administratorul clubului Bamboo a ajuns, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, la Secţia 7 de Poliţie pentru a fi audiat însă bărbatului i s-a făcut rău şi a fost transportat la spital. După incendiul din club a fost deschis un dosar penal, cercetările fiind făcute de Parchetul Capitalei.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, administratorul clubului a mers la Secţia 7 de Poliţie pentru a da declaraţii, acesta fiind transportat la spital după ce a susţinut că se simte rău.

Update 08.26 Avocatul patronilor Bamboo: A fost respectat planul de evacuare. Cercetările, preluate de PTB

Avocatul patronilor clubului Bamboo a mers la faţa locului în timpul intervenţiei pompierilor, acesta precizând că s-au făcut lucrări de renovare anul trecut, instalaţiile fiind noi, şi că s-a respectat planul de evacuare. Cercetările legate de incendiu, preluate de Parchetul Capitalei.

"Până la acest moment nu au fost date declaraţii, vor merge la poliţie, vor da declaraţii (n.r. patronii clubului). Sunt lucrări care au fost făcute anul trecut, clubul a fost redeschis anul trecut. Urmează să avem un raport al pompierilor să vedem de la ce a izbucnit. Acest club a respectat toate obligaţiile legale privind căile de acces şi evacuare. A fost respectat planul de evacuare, nu au fost situaţii nefericite în care să nu fie evacuaţi", a declarat Dumitru Badragan, avocatul patronilor clubului Bamboo.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cauza fiind instrumentată cu ajutorul poliţiştilor de la Serviciul Omoruri.

Update 07.58 38 de persoane rănite în incendiul din Bamboo au ajuns la spitalele din Bucureşti, şapte dintre acestea fiind internate. 21 de victime au fost transportate de SMURD şi ambulanţe la unităţile medicale, altele prezentându-se singure.

Ultimele informaţii transmise de ISU arătau că şapte persoane au rămas internate în spitale.

"Persoana intubată şi ventilată, starea ei evoluează bine, a fost scoasă de pe aparate, este în stare bună, este conştientă", a declarat Raed Arafat.

Update 07.36 MAI: 021.206.40.50, numărul de telefon la care pot suna rudele celor care s-au aflat în Bamboo

La nivelul MAI s-a activat o linie telefonică, 021.206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obţine informaţii despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deţine informaţii despre alte posibile victime este rugat să sune la numărul anunţat.

Update 06.44 Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă dimineaţa, fiind prezent la intervenţia autorităţilor la clubul Bamboo, care a ars în totalitate, că urmează ca un echipaj ISU să verifice dacă au fost persoane care nu au putut ieşi din club şi au fost surprinse de flăcări.

"Nu avem persoane pe care să le evacuăm. Se continuă intervenţia, lupta cu incendiu şi o să se verifice zona care a fost afectată să vedem dacă au fost persoane suprinse care nu au putut să iasă. După ce intră pompierii înăuntru şi caută, vom vedea dacă sunt persoane suprinse. (...) Clădirea este prăbuşită, incendiul este controlat. Echipele medicale de intervenţie, în mare parte, le-am trimis la bază şi colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor. La momentul actual lucrăm la lichidarea ultimelor focare. Clădirea e prăbuşită în totalitate, au rămas elemente de contrucţie care nu reprezintă siguranţă pentru pompieri. Până nu vom verifica toată zona nu avem de unde să ştim că nu sunt victime", a declarat Raed Arafat.

Update 06.26 La Spitalul Floreasca s-au prezentat 16 persoane (transportate de ambulanţe sau deplasare benevolă) şi au rămas trei, dintre care un pacient intubat. La Spitalul Universitar au mers cinci persoane şi au plecat toate după ce au fost consultate. La Spitalul Pantelimon s-au prezentat două persoane, ambele fiind internate. La Spitalul Colentina s-au prezentat trei persoane, una rămânand internată. O altă persoană a fost transportată la Spitalul Elias, fiind internată.

Update 06.02 13 persoane au fost transportate la Spitalul Floreasca, una fiind intubată, cinci victime la Universitar, două la Pantelimon şi alte două care între timp au părăsit unitatea medicală, la Spitalul Colentina. Flăcările au cuprins o suprafaţă de 2500-3000.

"Nu are cum să ia foc de la o ţigară. Nu s-a auzit explozie, toată lumea s-a luat în braţe şi a ieşit afară. Noi eram la intrare, eram o gaşcă mare pe terasă, am apucat toţi să ieşim. S-a spus că de pe scenă a pornit focul", spune un martor.

"Noi, când am ieşit, era doar fum care venea de afară. S-a fumat toată noaptea în club deşi ospătarii au cerut să nu se mai fumeze, se fuma", susţine o tânără care a fost în club.

Clubul a ars în întregime, cea mai mare parte din clădire fiind prăbuşită. Scafandrii au verificat zona adiacentă clubului, pe lac, nefiind persoane găsite. La faţa locului s-a constituit un punct de triaj al victimelor.

La faţa locului au ajuns peste 20 de autospeciale de stingere, 27 de ambulanţe SMURD, patru autospeciale pentru victime multiple, dispunându-se chemarea pompierilor la serviciu din turele libere. Acţiunile se concentrează pentru limitarea propagăarii incendiului către vecinătăţi, existând posibilitatea ca flăcările să se extindă.

Ştire 05.35 Zece persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Floreasca, alte două fiind duse la Pantelimon. Victimele au expunere la fum şi posibilă stare de hipotermie, existând cel puţin o persoană intubată, anunţă ISU Bucureşti-ISU.

La momentul transmiterii ştirii pompierii caută şi alte persoane care ar putea fi suprinse de flăcări. Cea mai mare parte din clădire este prăbuşită. Scafandrii au verificat zona adiacentă clubului, pe lac, nefiind persoane găsite. La faţa locului s-a constituit un punct de triaj al victimelor.

La faţa locului au ajuns peste 20 de autospeciale de stingere, 27 de ambulanţe SMURD, patru autospeciale pentru victime multiple, dispunându-se chemarea pompierilor la serviciu din turele libere. Acţiunile se concentrează pentru limitarea propagăarii incendiului către vecinătăţi.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici