INCENDIUL din Bamboo: MAI a dispus intensificarea controalelor în cluburi. Vicepremierul Sevil Shhaideh a cerut ISC verificarea localurilor

Vicepremierul Sevil Shhaideh s-a aflat la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a se interesa despre modul în care decurge intervenţia de la clubul Bamboo.

3221 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din Bamboo: MAI a dispus intensificarea controalelor în cluburi. Vicepremierul Sevil Shhaideh a cerut ISC verificarea localurilor

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la sediul MAI după incendiul din Bamboo (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)

UPDATE ora 17.44 MAI a dispus intensificarea controalelor în cluburi. Shhaideh a cerut ISC verificarea localurilor

Ministrul Afacerilor Interne (MAI) a dispus ca începând de sâmbătă seara să se intensifice controalele în cluburi, localurile urmând să fie verificate şi de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC). Măsurile au fost luate după incendiul care a avut loc în clubul Bamboo.

"Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniel Dan, a dispus ca începând chiar din această seară să se intensifice controalele şi verificările în toate imobilele care găzduiesc activităţi cu public numeros. De asemenea, Vicepremierul si ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh a solicitat Inspectoratului de Stat in Constructii demararea unui control tematic care sa verifice aplicarea legii in domeniu, pentru acest tip de constructii. Pentru acest lucru, se vor forma echipe mixte constituite din reprezentanti structurilor MAI şi ai ISC. Inspectoratul de stat in constructii", a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

Potrivit sursei citate, specialiştii Inspectoratului de Stat în Construcţii au facut o evaluare a structurii de rezistenţă a clădirii, constatând colapsul acesteia, recomandarea ISC fiind de dezafectare totală.

Ministerul anunţă că primele echipe de pompieri au ajuns la aproximativ 15 minute de la primirea apelului. Instituţia precizează că la numprul pus la dispoziţie pentru ca rudele celor care au fost în club să poată obţine informaţii corecte, 021.206.40.50, s-au primit peste o sută de apeluri.

"15 dintre acestea au fost primite de la ambasade, 65 de la persoane care cereau informaţii despre prieteni sau rude care au fost în club şi nu puteau fi contactate, 7 dintre cei care au sunat solicitau informaţii despre persoane aflate pe lista celor aflaţi la spital sau în drum spre unităţile medicale, 3 dintre apelaţi s-au oferit să furnizeze informaţii despre incendiu, iar 32 de persoane care au sunat au cerut informaţii care nu aveau legătură cu cauza.90% dintre apelurile care semnalau persoane ce nu pot fi contactate au fost verificate şi s-a comunicat răspuns solicitanţilor", explică ministerul.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă recomandă persoanelor care au fost în club să se prezinte la Unităţile de primiri Urgenţe la apariţia oricăror simptome care ar putea avea legătură cu incendiul.

Preşedintele şi premierul au fost informaţi cu privire la măsurile dispuse şi la acţiunile desfăşurate.

Anterior, ISU a transmis că incendiul a fost anunţat la ora 03.32, clădirea arzând în întregime. 42 de persoane au ajuns la spital, zece dintre acestea fiind internate.

În urma incendiului a fost deschis un dosar penal de distrugere din culpă, la momentul transmiterii ştirii fiind făcute cercetări la faţa locului.

Pompierii şi anchetatorii urmează să stabilească cauzele izbucnirii incendiului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici