Dosar de distrugere din culpă după incendiul din Bamboo. Surse: În club erau sute de persoane când a izbucnit focul

Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar de distrugere din culpă în urma incendiului care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în clubul Bamboo. Anchetatorii au cerut instituţiilor abilitate documentele localului.

3965 afișări
Imaginea articolului Dosar de distrugere din culpă după incendiul din Bamboo. Surse: În club erau sute de persoane când a izbucnit focul

Dosar de distrugere din culpă după incendiul din Bamboo

"Ca urmare a incendiului produs în noaptea de 20/21 ianuarie la Clubul Bamboo din sectorul 2, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală într-un dosar penal privind infracţiunea de distrugere din culpă (având ca urmare vătămarea mai multor persoane). Cercetările sunt efectuate de doi procurori criminalişti din cadrul Secţiei de urmărire penală şi de ofiţeri din cadrul Serviciului Omoruri. În cauză, a fost asigurat perimetrul de interes şi a fost iniţiată cercetarea la faţa locului. Continuarea acestei activităţi este influenţată de faptul că incendiul nu a fost stins în totalitate până în prezent, precum şi de faptul că pericolul de prăbuşire a structurii nu a fost înlăturat. De asemenea, sunt solicitate de la instituţiile abilitate relaţii privind societatea comercială care deţine clubul în cauză (autorizaţii de funcţionare, avize, rapoarte de control)", transmit procurorii.

La momentul transmiterii ştirii, se fac audieri pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incendiul şi cauzele acestuia. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că la momemtul transmiterii ştirii sunt audiaţi clienţi şi angajaţi ai localului.

De asemenea, este verificată starea persoanelor internate în urma incidentului.

Câteva sute de persoane se aflau în Bamboo la momentul izbucnirii incendiului - surse

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că la momentul izbucnirii incendiului din clubul Bamboo în local se aflau câteva sute de persoane, în cadrul anchetei urmând să se stabilească numărul exact al celor prezenţi.

Incendiul a izbucnit la ora 03.32, oră la care, potrivit unor surse judiciare, în club se aflau câteva sute de persoane. Sursele citate susţin că ar fi vorba despre aproximativ 500 de oameni, din primele informaţii indicate de martori, numărul exact al celor prezenţi în local urmează să fie stabilit în cadrul anchetei.

Pompierii intervin la faţa locului, urmând să verifice dacă sunt persoane care au decedat. Intervenţia ISU se desfăşoară cu dificultate întrucât clădirea s-a prăbuşit în urma incendiului, existând elemente de construcţie care nu reprezintă siguranţă pentru pompieri. La momentul transmiterii ştirii există focare mici de foc, incendiul nefiind lichidat în totalitate.

La faţa locului sunt şi anchetatorii care au început deja cercetarea la faţa locului, în zonele unde flăcările au fost stinse.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici