Călăraşi: Maşinile rămase înzăpezite pe DN 3 au fost deblocate

Autovehiculele care au rămas înzăpezite, de duminică seară, pe DN 3, în zona Lehliu, din judeţul Călăraşi, au fost deblocate de drumari, luni la prânz, şi conduse sub supravegherea Poliţiei spre Bucureşti.

118 afișări
Imaginea articolului Călăraşi: Maşinile rămase înzăpezite pe DN 3 au fost deblocate

Călăraşi: Maşinile rămase înzăpezite pe DN 3 au fost deblocate (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit prefectului judeţului Călăraşi, Niculae Enciu, toate maşinile blocate pe DN 3 au fost deszăpezite, iar drumarii continuă să acţioneze pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, intervenţia fiind îngreunată din cauza viscolului.

Prefectul a precizat că problema continuă să fie cele aproximativ 300 de persoane aflate la Lehliu care au fost oprite să intre pe DN 3, rămânând cazate din noaptea de duminică spre luni în sediile unor instituţii din localitatea Lehliu Gară, unde au primit hrană şi ceaiuri calde.

"Sunt aproximativ 300 de oameni, 200 de maşini care sunt la Lehliu şi care trebuie să-şi continue deplasarea, dar atât timp cât e cod portocaliu, iar drumul este periculos, vor rămâne în oraş până când condiţiile o vor permite. Deoacamdată nu putem să le dăm drumul", a declarat Niculae Enciu.

Aproximativ 180 de autoturisme în care se aflau circa 250 de persoane au rămas blocate, de duminică seară, din jurul orei 20.00, pe DN 3, pe porţiunea cuprinsă între localităţile Ileana, Tămădău, Plevna, Dor Mărunt şi Vlad Ţepeş.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol până luni seară, la ora 20.00, pentru Bucureşti şi nouă judeţe. Potrivit avertizării cod portocaliu, de duminică, ora 12.00, până luni, ora 20.00, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov va ninge abundent şi va fi viscol puternic, determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici