#MeToo. Călin Ionescu, zis şi Rimaru, de la trupa RACLA, contestă acuzaţiile de hărţuire sexuală: Am avut interacţiuni mai puţin respectuoase cu semenii mei, interacţiuni de care nu sunt mândru, regret şi le cer scuze

Călin Ionescu contestă ”cu tărie” acuzaţiile de hărţuire care i se aduc, într-un drept la replică publicat pe Facebook. Artistul mai transmite că a avut interacţiuni ”de care nu este mândru” cu mai multe persoane şi le cere acestora scuze, în măsura în care le-a jignit.

3737 afișări
Imaginea articolului #MeToo. Călin Ionescu, zis şi Rimaru, de la trupa RACLA, contestă acuzaţiile de hărţuire sexuală: Am avut interacţiuni mai puţin respectuoase cu semenii mei, interacţiuni de care nu sunt mândru, regret şi le cer scuze

Călin Ionescu zis şi Rimaru: Contest cu tărie orice acuzaţie de hărţuire sexuală sau orice altă acuzaţie similară

"Cu surprindere am luat cunoştinţă despre faptul că anumite schimburi de mesaje private, realizate cu aproximativ 2 ani în urmă, au fost comunicate presei ca şi justificare pentru presupusele fapte de hărţuire sexuală. Sunt cunoscut încă din anii 2000 ca şi artist de hip-hop/rap, opera mea adoptând un stil verbal direct şi, pe alocuri, licenţios. De altfel, acesta este genul muzical adoptat de mai mulţi colegi de breaslă. Acest gen muzical mi-a definit cariera muzicală şi, în anumite privinţe, chiar şi viaţa. Ca mulţi oameni, am avut interacţiuni mai puţin respectuoase cu semenii mei, interacţiuni de care nu sunt mândru. În măsura în care am jignit anumite persoane, regret acest fapt şi le cer scuze", a transmis Călin Ionescu, pe pagina sa de Facebook.

Artistul contestă însă "orice acuzaţie de hărţuire sexuală sau orice altă acuzaţie similară".

"Consider că nici măcar persoanele care mă acuză nu au luat în serios pretinsul meu limbaj agresiv din urmă cu 2 ani. Mărturie în acest sens stă faptul că nu au acţionat din punct de vedere legal împotriva mea. Este evident că orice persoană care ar avea o temere legitimă că i s-ar putea aduce vătămări fizice s-ar adresa imediat autorităţilor competente. În realitate, după aproximativ 2 ani de la data aşa-ziselor mele fapte reprobabile, în deplină coincidenţă cu scandalul Harvey Weinstein din SUA, aceste persoane publică în presă corespondenţa privată pe care am purtat-o", mai spune Ionescu.

Artistul mai anunţă că va lua o decizie, împreună cu angajatorul său, în privinţa viitorului colaborării pe care o are, precizând că în ultimele 24 de ore a fost supus unui val de reacţii negative. Călin Ionescu mai transmite şi că a primit ameninţări cu moartea.

"Pentru moment, înţeleg să nu fac publice aceste mesaje, de asemenea private. Însă, în măsura în care vor continua, voi fi nevoit să iniţiez demersurile legale necesare pentru a-mi proteja drepturile.Consider că într-o societate matură putem cu toţii distinge între un limbaj injurios pe de o parte şi un veritabil pericol social, pe de altă parte. În ceea ce mă priveşte, consider că în niciun caz nu pot fi încadrat în cea din urmă categorie", conchide artistul.

Călin Ionescu, membru al trupei RACLA, este acuzat de mai multe femei de hărţuire în cadrul campaniei online #Metoo („Şi Eu”- n.red.), în care femeile îşi povestesc experienţele de hărţuire sexuală sau abuz.

Călin Ionescu, cunoscut sub pseudonimul Rimaru, a fondat în 1993 trupa RACLA, aceasta fiind cea mai veche formaţie Hip hop din România. El este acuzat de mai multe femei de hărţuire, detaliile fiind făcute publice în cadrul unei campanii online care a debutat ca urmare a unui scandal sexual de la Hollywood.

Tinerele au postat pe Facebook discuţiile pe care le-au avut cu Rimaru.

După ce ar fi abordat o fată pe reţeaua de socializare, aceasta i-a spus că nu este un gest politicos, întrucât nu o cunoaşte. "Păi hai că nu te mai˛abordez şmecherito. Ne-am vedea pe la vreo petrecere publicis, un eveniment, ceva, şi îţi explic atunci cum e cu politeţea asta", i-ar fi răspuns Călin Ionescu.

Conversaţia publicată de o altă femeie arată cum Ionescu o jigneşte şi o ameninţă.

"Uite cum stă treaba. Am vrut sa fiu simpatică şi să-ţi răspund. Dar am prieten şi nu prea am timp de discuţii prieteneşti cu persoane pe care nu le cunosc personal", spune tânăra.

"Măi chiar eşti nesimţită, nu simpatică. De unde şi până unde mă iei tu cu ai ceva să-mi spui ? Chiar ţii neapărat să mă cunoşti personal? Eu n-am timp de tine în mod special, dar dacă insişti se rezolvă. Poţi veni şi cu prietenul", este replica lui Ionescu.

"Data trecută chiar m-ai enervat. În alte condiţii veneam peste tine şi te călcam pe căputzul ăla mic de junior copywriter (..) Nu pe bune, chiar vrei când îţi dai următorul check-in să apar peste tine?", este mesajul trimis unei alte femei în 2013.

În prezent, Călin Ionescu lucrează pentru firma de comunicare Centrade Cheil, unde în anul 2015, la evenimentul Noaptea Agenţiilor, ar fi fost protagonistul unei alte scene de agresiune, potrivit relatărilor unei alte femei.

"Am simţit că cineva mă strânge foarte puternic de ceafă, m-am întors şi îl văd. Îl ştiam pentru că îmi tot scria să ne vedem, şi nu doar mie, dar la multe din fetele pe care le ştiam. Mă gândesc că nu şi-a dat seama cât de tare m-a strâns. Începe să vorbească şi i se poticnesc cuvintele, e foarte beat. Mă întreabă repetat ce caut acolo, "Eşti pe teritoriul meu, de ce ai venit aici, aici e teritoriul meu". Îi spun că e beat şi îi spun să mă lase în pace şi îmi varsă băutura lui în cap, apoi aruncă cu paharul de plastic în capul meu în timp ce mă îndepărtez. În timp ce le povestesc pe hol prietenilor mei ce s-a întâmplat, vine o fată care îmi spune că a auzit povestea, dar nu a auzit numele, dar banuieşte că este vorba despre el. Îi confirm şi mă roagă să fac o plângere pentru că pe o prietenă de a ei a scuipat-o în seara aceea. Ieşim un pic pe terasa să luăm un pic de aer, vine direct la mine, e agresiv, îmi vorbeşte de la câţiva centimetri de faţa mea, pune mâna pe mine. Băieţii care sunt cu mine se pun între noi şi plecăm de acolo. Caut pe cineva să fac plângere. (..) Până la urmă am făcut plângere la agenţie şi am fost asigurată că va fi disciplinat şi că nu va mai exista o următoare abatere. M-a făcut să mă simt atât de mică şi neputincioasă, şi mi-a fost frică", a scris Andreea Retinschi.

După valul recent de acuzaţii, agenţia susţine că face o analiză în urma căreia se va stabili ce măsuri se impun.

"Dorim să reiterăm poziţia noastră fermă împotriva agresiunilor de orice fel, la locul de munca şi în societate. Politica agenţiei a fost mereu clară: condamnăm orice fel de agresiune şi nu toleram comportamente agresive în cadrul echipei noastre. Tratăm situaţia cu foarte mare seriozitate, facem o analiza internă şi vom lua măsurile necesare", precizează firma.

Campania online din România a început în urma scandalului sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein. Acesta este acuzat de de hărţuire sexuală şi de viol. În plus, şi actorul Ben Affleck se confruntă cu o acuzaţie de comportament sexual indecent.

În urma acuzaţiilor, peste Ocean a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea îşi povestesc pe Facebook sau pe alte reţele sociale traumele pe care le-au suferut din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi folosesc hashtagul „#MeToo” („Şi Eu”- n.red.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga, actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Campania a fost iniţiată de actriţa americană Alyssa Milano.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici