Campusurile universitare şi căminele studenţeşti din Bucureşti vor fi păzite de patrule de poliţişti

Patrule pedestre şi auto de intervenţie vor fi în zona campusurilor universitare din Capitală, iar poliţişti de proximitate vor menţine permanent legătura cu studenţii şi conducerea unităţilor de învăţământ superior, cu reprezentanţii asociaţiilor studenţeşti, acolo unde nu sunt secţii de poliţie.

457 afișări
Imaginea articolului Campusurile universitare şi căminele studenţeşti din Bucureşti vor fi păzite de patrule de poliţişti

Campusurile universitare şi căminele studenţeşti din Bucureşti vor fi păzite de patrule de poliţişti (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Adjunctul şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică (DOSP) din Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestor principal de poliţie Lucian Guran, s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţi ai organizaţiilor studenţeşti, pentru a discuta despre măsurile de ordine publică în campusurile universitare din Capitală, potrivit unui comunicat al MAI.

Lucian Guran a arătat că Ministerul Administraţiei şi Internelor este preocupat de îmbunătăţirea climatului de siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona unităţilor de învăţământ universitar, în campusurile universitare şi căminele studenţeşti.

El i-a asigurat pe reprezentanţii studenţilor că, odată cu începerea anului universitar, patrule pedestre şi auto de intervenţie se vor afla permanent în zona campusurilor pentru asigurarea şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Guran a precizat că în campusurile unde nu funcţionează secţii de poliţie vor fi desemnaţi poliţişti de proximitate din cadrul serviciilor de ordine publică pentru stabilirea concretă a modului de colaborare cu studenţii şi conducerea universităţilor, precum şi a procedeelor de anunţare a evenimentelor.

În ceea ce priveşte Campusul Universitar Tei, Lucian Guran a menţionat că un compartiment specializat din cadrul Secţiei 7 Poliţie, format din patru poliţişti, va asigura măsurile de ordine publică în acest perimetru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici