Când a ajuns, de fapt, COVID-19 în România? Ce spune Nelu Tătaru

  • Nelu Tătaru a spus că nu există certitudinea că noul coronavirus s-ar fi aflat în România încă din lunile ianuarie – februarie, aşa cum a susţinut şeful unui laborator de analize din Suceava
  • Acesta a mai declarat că România a avut primul caz de coronavirus confirmat în 24 februarie
20601 afișări
Imaginea articolului Când a ajuns, de fapt, COVID-19 în România? Ce spune Nelu Tătaru

Sursă foto: Mediafax

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a spus că nu există certitudinea că noul coronavirus s-ar fi aflat în România încă din lunile ianuarie – februarie, aşa cum a susţinut şeful unul laborator de analiză din Suceava.  „Sunt discutii. Deocamdată nu avem certitudinea că ar fi existat de atunci. Am avut primul caz pe 26 februarie”, a declarat acesta, în cadrul unui interviu acordat Digi24.

„Şeful unui laborator de analiză din Suceava spunea că ar fi circulat virusul în Suceava din ianuarie - februarie. De când circulă virusul în România?”, a fost întrebat Nelu Tătaru de reporterul Digi24.

„Sunt discuţii. Deocamdată nu avem certitudinea că ar fi existat de atunci. Am avut primul caz pe 26 februarie. În 24 martie nu avea cine face evaluări la Suceava ca să vedem care a fost situaţia. Personalul medical era la 15%”, a replicat ministrul.

El a mai declarat că în ultima perioadă a crescut numărul de cazuri de infectare „odată cu îndemnul la relaxare”. „Sunt protocoale de testare pe care le vom respecta în continuare. Avem 100 de puncte de testare. Se fac 17.000 de teste pe apparat”, a precizat ministrul.

Acesta a reamintit că boala poate fi periculoasă indiferent de vârstă.

„Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală există, că e periculoasă. Există şi modificări la nivelul mai multor organe. Poate fi mortal”, a declarat Tătaru.

Citiţi şi: Noi zone de carantină în România? Nelu Tătaru: Ne gândim la restricţionarea circulaţiei în anumite localităţi dacă apar focare. IATĂ zonele vizate

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici