Noi zone de carantină în România? Nelu Tătaru: Ne gândim la restricţionarea circulaţiei în anumite localităţi, dacă apar focare. IATĂ zonele vizate

  • Autorităţile ar putea restricţiona circulaţia în anumite zone, dacă apar focare de coronavirus, a spus Nelu Tătaru
  • Acesta a declarat că sunt vizate Valea Prahovei şi litoralul
110773 afișări
Imaginea articolului Noi zone de carantină în România? Nelu Tătaru: Ne gândim la restricţionarea circulaţiei în anumite localităţi, dacă apar focare. IATĂ zonele vizate

Nelu Tătaru

Dacă vor apărea focare de coronavirus, atunci autorităţile ar putea restricţiona circulaţia în anumite zone, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, duminică seara, la Digi24.

Acesta a spus că autorităţile analizează zone precum Valea Prahovei şi litoralul, întrucât „acolo se respectă cel mai puţin regulile”.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că, în prezent, rata de infectare din România este de 4% şi că „avem o transmitere comunitară accentuată”.

„Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulenţă crescută şi sunt afectate grupele de risc. Am văzut şi tineri afectaţi”, a mai spus Tătaru.

România are 4.000 de paturi la ATI, dintre care 3.000 sunt „complet dotate”, a precizat acesta.

Ministrul a mai declarat că trebuie să existe o raportare diferită în funcţie de situaţia din fiecare judeţ.

„Analizăm Valea Prahovei şi litoralul, acolo se respectă cel mai puţin regulile. Reevaluăm şi agenţii economici”, a spus Tătaru.
 
Acesta a precizat că deocamdată nu se pune problema ca în locurile de vacanţă să fie impusă carantina, dar a subliniat că „agenţii economici trebuie să respecte regulile. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici