Când a fost ultima dată testată psihologic poliţista din Gorj care şi-a omorât mama şi copilul/ Psiholog: Considerăm că e vorba de o depresie postnatală nediagnosticată

Poliţista din Gorj, care şi-a împuşcat mortal mama după care s-a sinucis, a fost testată psihologic ultima dată în luna mai anul trecut, înainte de a intra în concediu maternal, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

2437 afișări
Imaginea articolului Când a fost ultima dată testată psihologic poliţista din Gorj care şi-a omorât mama şi copilul/ Psiholog: Considerăm că e vorba de o depresie postnatală nediagnosticată

Când a fost testată psihologic ultima dată poliţista din Gorj care şi-a omorât mama şi copilul/ Psiholog:Considerăm că e vorba de o depresie postnatală nediagnosticată

"Astăzi, în jurul orei 19.00, un poliţist, din cadrul Postului de Poliţie comunal Mătăsari, a sesizat, prin apel 112, că soţia sa, agent de poliţie la TF Tg.-Jiu, încadrată în 2006, şi-a împuşcat mortal mama, în zona toracelui, după care s-a împuşcat în cap, folosind pistolul din dotarea acestuia.Deplasându-se la faţa locului, în comuna Băleşti, sat Ceauru, judeţul Gorj, în interiorul locuinţei, poliţiştii au găsit şi un minor, în vârstă de 6 luni, care a fost transportat la spital, cu leziuni în zona capului. Poliţista a fost găsită cazută, lângă uşa de la intrarea în locuinţă, cu pistolul lângă ea, iar mama acesteia într-o cameră, în pat", precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Femeia a fost testată psihologic ultima dată în luna mai a anului 2017, înainte de a intra în concediu maternal.

Poliţistul deţinea pistolul la domiciliu, conform prevederilor legale, iar ultimul control a fost efectuat la locuinţa acestuia, la începutul acestui an, mai arată IGPR.

Psiholog despre poliţista din Gorj:Considerăm că e vorba de o depresie postnatală nediagnosticată

Psihologul Maria Tomescu declară că în cazul poliţistei care şi-a împuşcat mortal mama şi bebeluşul, apoi s-a sinucis, este vorba despre o depresie postnatală nediagnosticată. O prietenă a poliţistei spune că femeia era foarte tristă şi îngrijorată pentru copilul ei.

"Considerăm că este vorba despre o depresie postnatală nediagnosticată şi netratată corespunzător, pentru că altfel crima nu se justifică. Depresia nu se declanşează imediat după naştere, în toate cazurile, sunt situaţii în care apare după câteva luni şi evoluează lent. De obicei, apropiaţii observă că nu funcţionează normal şi cu siguranţă ar trebui să ia măsuri imediat", a declarat pentru MEDIAFAX Maria Tomescu, psiholog clinician din judeţul Gorj.

Pe de altă parte, o prietenă a poliţistei a declarat pentru MEDIAFAX că aceasta era tristă şi îngrijorată pentru copilul ei.

"Era foarte îngrijorată din cauza copilului, să nu ia microbi, să nu intre în contact cu oamenii de teamă să nu se îmbolnăvească. Mă întreba dacă e posibil să fi fost radiat, pentru că a vorbit ea la telefon în timpul sarcinii. La botez se comporta ca la înmormântare. Era foarte tristă. A stat probabil toată seara cu gândul la copil, că intră în contact cu toată lumea. Era în depresie, dar nu m-am gândit că avea nevoie de ajutor", a spus o prietenă a poliţistei.

La rândul lor, colegii poliţistei au declarat că aceasta era deosebită, nu a deranjat pe nimeni niciodată şi respecta pe toată lumea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici