Capitala ar putea avea prima staţie de alimentare pentru automobilele electrice, în zona Unirii

Capitala ar putea avea prima staţie de alimentare pentru automobilele electrice, în zona Unirii, unde ar urma să fie amenjate 24 de locuri de parcare pentru şase module de staţii de alimentare a maşinilor, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus, vineri, aprobării consilierilor generali.

501 afișări
Imaginea articolului Capitala ar putea avea prima staţie de alimentare pentru automobilele electrice, în zona Unirii

Capitala ar putea avea prima staţie de alimentare pentru automobilele electrice, în zona Unirii (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Potrivit expunerii de motive din proiectul de hotărâre, municipalitatea doreşte amenajarea a 24 de locuri de parcare pentru implementarea a şase module de staţii de alimentare a automobilelor electrice în cadrul unui proiect pilot de încurajare a dezvoltării automobilului electric.

"Având în vedere că printre marii producatori auto prezenţi în România sunt şi pionierii automobilului electric, se evidenţiază, astfel, oportunitatea încurajării dezvoltării şi susţinerii automobilelor electrice", se arată în document.

Proiectul - pilot va fi pus în aplicare în baza unui protocol de lucru, încheiat între deţinătorul de staţii de alimentare, pe de o parte, şi Administraţia Străzilor şi Direcţia Generală de Infrastructură şi Servicii Publice, pe de altă parte, se mai arată în proiect.

Propunerea de amplasare a staţiei pilot de alimentare a automobilelor electrice este pe Bulevardul Unirii, vizavi de strada Anton Pann.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici