Carne de cal în loc de carne de vită vândută în măcelăriile din Piaţa Obor din Capitală

Cinci unităţi de comercializare a cărnii din Piaţa Obor din Capitală au fost verificate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care au constatat, în urma analizelor, că mare parte din carnea comercializată ca fiind carne de vită era de cal.

2095 afișări
Imaginea articolului Carne de cal în loc de carne de vită vândută în măcelăriile din Piaţa Obor din Capitală

Carne de cal în loc de carne de vită vândută în măcelăriile din Piaţa Obor din Capitală (Imagine: Anita Vizireanu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de joi al ANPC, au fost verificate cinci măcelării, iar comisarii au prelevat probe din carnea comercializată sub denumirea de carne de vită şi pentru care exista suspiciunea că ar fi de cal.

Conform sursei citate, 86% dintre probele prelevate au confirmat faptul că se comercializa carne de cal în loc de carne de vită.

În aceste condiţii, comisarii au oprit de la comercializare cantitatea de aproximativ 1.000 de kilograme carne de cal şi au aplicat amenzi de 25.000 de lei.

Documentele de control vor fi înaintate organelor de urmărire penală pentru aplicarea prevederilor legale, mai menţionează ANPC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici