Căsătorie de convenienţă între un egiptean şi o româncă. Bărbatul nu mai poate intra în ţară 5 ani

Un cetăţean egiptean de 40 de ani a fost îndepărtat de pe teritoriul României şi nu mai poate intra timp de cinci ani în ţară, după ce poliţişti au descoperit că s-a căsătorit cu o română pentru a obţine prelungirea dreptului de şedere, transmite Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

2413 afișări
Imaginea articolului Căsătorie de convenienţă între un egiptean şi o româncă. Bărbatul nu mai poate intra în ţară 5 ani

Căsătorie de convenienţă între un egiptean şi o româncă. Bărbatul nu mai poate intra în ţară 5 ani (Imagine: flameville.com)

"Ca urmare a faptului că a trecut ilegal frontiera de stat, acesta a fost îndepărtat, sub escortă, de pe teritoriul României, fiind instituit şi consemn de nepermitere a intrării în ţară pe o perioadă de 5 ani. (..) Poliţiştii au stabilit că bărbatul s-ar fi cunoscut cu românca, de 32 de ani, întâmplător pe stradă, în urmă cu un an, pe raza municipiului Bucureşti. Încă de la primele întâlniri bărbatul i-a sugerat acesteia să se căsătorească, astfel că, în câteva luni, aveau căsătoria încheiată în Egipt", transmite IGI printr-un comunicat de presă.

Ulterior, în martie, bărbatul s-a prezentat la sediul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti cu documentele necesare şi a solicitat prelungirea dreptului de şedere în scop de reîntregirea familiei, având calitatea de membru de familie a unui cetăţean român. Astfel, poliţiştii au început verificările în cazul celor doi soţi, fiind efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat şi discuţii cu persoane care puteau oferi detalii cu privire la situaţia acestora.

"Poliţiştii au constatat că cetăţeanul străin locuia singur, motivând că soţia sa este la domiciliul părinţilor pentru că unul dintre aceştia are nevoie de îngrijire fiind bolnav. Poliţiştii s-au deplasat şi la adresa indicată, iar, aici, au constat că cele declarate nu se confirmă, iar femeia locuia la câteva case distanţă, împreună cu un alt bărbat, având o relaţie de peste 10 ani. Astfel, poliţiştii de imigrări au concluzionat că nu există coabitare matrimonială între cei doi, iar străinul a încheiat căsătoria de convenienţă cu scopul de a eluda condiţiile de intrare/şedere pe teritoriul României", mai arată IGI.

Conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, Inspectoratul General pentru Imigrări refuză prelungirea dreptului de şedere obţinut în baza căsătoriei dacă, în urma verificărilor efectuate, rezultă că acea căsătorie este de convenienţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici