Cătălin Botezatu: Nu am nicio calitate în dosarul tablourilor. Eu am cerut o audienţă la DIICOT

Creatorul de modă Cătălin Botezatu, al cărui asistent a fost reţinut în cazul furtului de tablouri de la Rotterdam, a declarat luni seară că nu are nicio calitate în acest dosar şi că a fost la DIICOT pentru "o audienţă" pe care o solicitase, şi nu pentru a fi audiat de anchetatori.

827 afișări
Imaginea articolului Cătălin Botezatu: Nu am nicio calitate în dosarul tablourilor. Eu am cerut o audienţă la DIICOT

Cătălin Botezatu: Nu am nicio calitate în dosarul tablourilor. Eu am cerut o audienţă la DIICOT (Imagine: Mihai Mitrea/Mediafax Foto)

Botezatu a declarat, la România TV, că anchetatorii "au avut amabilitatea" să îl primească şi să stea de vorbă cu el, luni, despre dosarul furtului, în care, a subliniat creatorul de modă, el nu are nicio calitate.

"Nu am nicio legătură cu acest caz în afara faptului că băiatul (Petre Condrat - n.r.) este asistentul meu", a mai spus Botezatu, care a precizat că în perioada august-decembrie 2012 nu a colaborat cu Condrat.

Creatorul de modă a adăugat că nu se afla în ţară, anul trecut, în perioada în care ar fi fost făcută evaluarea tablourilor furate.

Botezatu a mai spus că la atelierele sale nu a fost făcut nicio percheziţie şi că, în opinia sa, asistentul său este nevinovat.

Cătălin Botezatu a negat încă de vineri, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, orice implicare a sa în cazul vânzării a două din cele şapte tablouri furate în octombrie 2012 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.

"Nu ştiu despre ce este vorba. Nu am nicio legătură cu ce s-a întâmplat şi nu am nicio legătură cu aşa ceva. Întreaga presă a sărit pe mine, când mai bine ar fi fost să ia legătura cu organele abilitate, respectiv Parchetul. Este vorba despre imaginea mea, care are de suferit dacă numele meu este adus nejustificat în asemenea scandal. Dacă un cunoscut al meu sau un fost colaborator face ceva, nu înseamnă că eu am vreo vină sau sunt implicat. Repet, nu sunt implicat în asemenea acţiune", a spus Botezatu.

Asistentul creatorului de modă Cătălin Botezatu, Petre Condrat, a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, în dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam, fiind acuzat de tăinuirea unui bun provenit dintr-o infracţiune, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici