Caz de corupţie la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina: Doi foşti poliţişti au fost arestaţi

Un fost ofiţer şi cadru didactic al Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina şi un fost agent de poliţie au fost arestaţi, fiind cercetaţi de procurorii DNA pentru a fi pretins şi primit sume de bani pentru a facilita admiterea a trei persoane în această şcoală.

987 afișări
Imaginea articolului Caz de corupţie la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina: Doi foşti poliţişti au fost arestaţi

Caz de corupţie la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina: Doi foşti poliţişti au fost arestaţi (Imagine: Shutterstock)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Ana Gabriela Voicu, fost ofiţer şi cadru didactic în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina, şi Mihail Micu, fost agent de poliţie, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, informează un comunicat al DNA.

Cei doi inculpaţi au fost prezentaţi, sâmbătă, instanţei cu propunere de arestare preventivă, care a fost aprobată.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, întocmită de procurori, a rezultat că, în cursul lunii septembrie 2013, inculpaţii i-au pretins unei persoane suma totală de 75.000 de euro pentru ca în schimb să intervină pe lângă persoanele abilitate din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina, pe lângă care Voicu Ana Gabriela a lăsat să se creadă că are influenţă, astfel încât persoana de la care s-au pretins banii şi alţi doi candidaţi (respinşi la concursul de admitere din luna respectivă) să fie admişi în această unitate de învăţământ. Suma totală pretinsă a reprezentat câte 25.000 de euro pentru fiecare candidat.

Procurorii DNA au surprins în flagrant, vineri, cum celor doi le-a fost remisă suma de 3.000 de euro din cea pretinsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici