Cazanciuc: N-am primit niciun fax de la PSD în care să-mi spună ce să fac în legătură cu DNA

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a spus vineri, în legătură cu declaraţia sa în care arăta că PSD i-a cerut să îi susţină pe procurorii DNA în activitatea acestora, că nu a primit un fax în acest sens de la reprezentanţii PSD şi nici el nu a discutat direct cu partidul despre acest lucru.

99 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: N-am primit niciun fax de la PSD în care să-mi spună ce să fac în legătură cu DNA

Robert Cazanciuc (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Să nu credeţi că am făcut o cerere la partid sau partidul mi-a trimis mie un fax în care să-mi spună să fac sau să nu fac anumite lucruri şi nici eu nu am contactat partidul. Discutăm de o susţinere politică exprimată de către toate partidele politice de-a lungul timpului pentru justiţie. Susţinerea din partea întregului spectru politic cred că este dintotdeauna pentru reforma în justiţie", a declarat ministrul Justiţiei.

Robert Cazanciuc a adăugat că, din păcate, justiţia este o temă de campanie în cadrul alegerilor prezidenţiale.

"De fiecare dată când am avut ocazia, mai ales la nivelul Parlamentului, m-am exprimat de fiecare dată de câte ori am avut ocazia, când am solicitat sprijin pentru diverse acte normative, opinia ministerului. Apelul meu a fost către întreaga clasă politică de a susţine independenţa justiţiei. (...) Nu ştiu dacă este principala, dar cu siguranţă justiţie este o temă de campanie, din păcate, pentru că foarte mulţi cetăţeni aşteaptă temele serioase fundamentale ale României şi de foarte multe ori ne pierdem energia cu lucruri mai puţin importante pentru viitorul României", a mai spus Cazanciuc.

Precizările au fost făcute în contextul în care ministrul Robert Cazanciuc a afirmat joi, la Botoşani, că DNA este "o instituţie performantă", iar din partea PSD i s-a cerut să îi susţină pe procurorii DNA în desfăşurarea activităţii lor.

"Partidul mi-a cerut să susţin DNA şi am acordat resursele de care a avut nevoie şi în materie umană, şi în materie normativă în aşa fel încât să rămână o instituţie performantă. Atâta timp cât lucrurile merg bine, nu are rost să le schimbăm", a afirmat Cazanciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici