Cazul elevului înjunghiat în apropierea unei şcoli: Băiatul a fost aşteptat de agresor şi de fratele acestuia, fiind bătut şi apoi înjunghiat

Elevul care a fost înjunghiat, luni după-amiază, în localitatea Leordeni, judeţul Argeş, a plecat de la şcoală cu microbuzul, iar în drum spre casă a fost aşteptat de agresor şi de fratele acestuia care l-au bătut, apoi adolescentul de 17 ani l-a tăiat cu un cuţit la abdomen şi la spate.

778 afișări
Imaginea articolului Cazul elevului înjunghiat în apropierea unei şcoli: Băiatul a fost aşteptat de agresor şi de fratele acestuia, fiind bătut şi apoi înjunghiat

Cazul elevului înjunghiat în apropierea unei şcoli: Băiatul a fost aşteptat de agresor şi de fratele acestuia, fiind bătut şi apoi înjunghiat (Imagine: Shutterstock)

Din primele cercetări a reieşit că agresiunea a avut loc pe un drum agricol din comuna Leordeni, satul Budişteni, în urma unui conflict mai vechi dintre victimă şi fratele agresorului, un băiat de 11 ani.

"Locul comiterii faptei este la circa 1,5 kilometri de şcoala generală din Budişteni, unde învaţă elevul de 14 ani, iar agresiunea a avut loc după ce acesta coborâse din microbuzul specializat pentru transportul elevilor. A fost înjunghiat la aproape 150 de metri de casă. Agresorul, un adolescent de 17 ani, l-a lovit pe elev cu un briceag în abdomen şi în spate şi a fugit prin râu şi s-a dus acasă, unde s-a dezbrăcat de hainele ude şi a aşteptat Poliţia. Azi (n.r. - luni), victima a avut o ceartă cu fratele mai mic al agresorului, cel de 11 ani, care este la şcoală", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Oamenii legii au stabilit, în urma verificărilor, că agresorul mai este cercetat într-un dosar, după ce a folosit o macetă pentru a se apăra de câţiva tineri care l-au atacat în curte.

"Echipa operativă deplasată la faţa locului a identificat în scurt timp autorul agresiunii, un tânăr de 17 ani, nu de 16 cum s-a ştiut iniţial, din comuna Leordeni, fără ocupaţie, fără antecedente penale, aflat în abandon şcolar după absolvirea a zece clase. (...) Agresorul mai e cercetat într-un dosar în care a folosit o macetă pentu a se apăra de câţiva tineri care l-au atacat în propria curte", a mai spus Dănuţ Dinu.

Conform sursei citate, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi port, fără drept, de cuţit.

În prezent, elevul înjunghiat este internat în Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Potrivit medicului Emanuel Ionescu, pacientul "a avut noroc", întrucât, deşi loviturile de cuţit au fost aproape de splină şi de rinichi, organele nu au fost afectate.

"Sunt două plagi înjunghiate de cuţit, una lângă splina şi stomac, cealaltă lânga un rinchi, dar tăieturile nu au afectat organele interne. Băiatul e conştient, vom explora plăgile în profunzime, cert este că viaţa pacientului nu este în pericol sub nicio formă, nu are hemoragie internă, nu i-a scăzut tensiunea, se poate spune că a avut noroc", a declarat medicul Emanuel Ionescu de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Rudele victimei spun că nu este pentru pentru prima dată când copiii din sat sunt bătuţi, susţinând că Poliţia nu intervine eficient.

Tatăl elevului înjunghiat afirmă că l-a găsit pe fiul său zăcând într-un şanţ, plin de sânge.

"Copilul a fost înjunghiat în spate şi în torace, l-a atacat şi l-a înjunghiat, l-a aruncat în şanţ, era acolo plin de sânge, dar era conştient. Se cunosc cu băiatul meu, s-au mai luat de el. Ieri (n.r. - duminică) i-am zis mamei lor să îl lase în pace, iar azi l-au înjunghiat. L-au salvat nişte colegi care m-au şi anunţat. Agresorul de 17 ani, care a lovit cu cuţitul, este un tânăr care a abandonat şcoala şi a mai creat probleme în comunitatea din Leordeni, Argeş", a declarat tatăl copilului înjunghiat, George Mazilu.

La rândul său, agresorul spune că a vrut doar să-l sperie pe elevul de 14 ani, care a avut un conflict cu fratele său mai mic.

"Am înjunghiat un băiat, am avut nişte probleme cu el, nu am vrut să-i tai gâtul, nu este adevărat. Mi-a bătut fratele meu mai mic, am luat briceagul ca să-l sperii, nu să-l omor. Nu curgea mult sânge, nu avea cum să moară, era o pată", a declarat atacatorul.

Un elev de 14 ani a fost înjunghiat cu un cuţit în spate şi în burtă, luni, de către un adolescent de 17, în localitatea Leordeni, judeţul Argeş, victima fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici