Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia: Câte animale au fost salvate din cele peste 14.000 | FOTO

După patru zile de intervenţii, salvatorii au reuşit să aducă la mal doar 207 oi care se aflau pe vasul răsturnat în Portul Midia. Nava eşuată în largul Portului Midia era încărcată cu aproximativ 14.000 de ovine în momentul tragediei.

4304 afișări
Imaginea articolului Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia: Câte animale au fost salvate din cele peste 14.000 | FOTO

Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia: Câte animale au fost salvate din cele peste 14.000 | FOTO

Autorităţile care intervin la faţa locului au făcut, miercuri, mai multe decupaje în puntea superioară a navei pentru a putea uşura accesul salvatorilor către oi.

Momentan, în operaţiunea de salvare sunt implicaţi şase medici veterinari (3 voluntari şi 3 din cadrul ANSVSA).

Ovinele sunt întâi tranchilizate şi mai apoi transportate cu bărcile la mal. Mai apoi sunt depozitate temporar pe cheiul din portul Midia în ţarcuri special amenajate, unde medicii veterinari ai ASVSA le examinează clinic, le administrează vitamine, furaje, apă şi în momentul în care îşi revin, sunt transportate la o fermă.

Operaţiunea de salvare a oilor continuă.

O organizaţie internaţională de protecţie a animalelor a anunţat că a fost chemată joi în Parlamentul European pentru a-şi prezenta opinia în cazul navei răsturnate. Reprezentanţii organizaţiei au transmis, printr-un comunicat de presă, că se aşteaptă la reacţii foarte puternice şi chiar la infrigement din partea Comisiei Europene.

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi şi un echipaj format din 22 de marinari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oi,
salvare,
navă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici