Cazul suspiciunii de fraudă la BACALAUREAT: Fosta directoare a Liceului "Bolintineanu" a recunoscut parţial acuzaţia. Aproximativ 10.000 de lei, strânşi pentru fraudarea examenului

Peste o sută de elevi care susţin bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au dat câte 100 de lei înaintea probelor scrise, sub forma unor cheltuieli de protocol, suma strânsă fiind de peste 10.000 de lei, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX avocatul fostei directoare a liceului.

1163 afișări
Imaginea articolului Cazul suspiciunii de fraudă la BACALAUREAT: Fosta directoare a Liceului "Bolintineanu" a recunoscut parţial acuzaţia. Aproximativ 10.000 de lei, strânşi pentru fraudarea examenului

Cazul suspiciunii de fraudă la BACALAUREAT: Fosta directoare a Liceului "Bolintineanu" a recunoscut parţial acuzaţia. Aproximativ 10.000 de lei, strânşi pentru fraudarea examenului (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Potrivit avocatului, fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, Costica Vărzaru, a dat o declaraţie substanţială în faţa anchetatorilor, în care a avut o atitudine de recunoaştere parţială a acuzaţiei care i se aduce.

Acesta nu a dorit să ofere alte detalii referitor la declaraţia clientei sale, dar a arătat că peste o sută de elevi au dat câte 100 de lei, sub pretextul strângerii unui fond de protocol pentru comisia de examen.

Avocatul a precizat că un candidat a dat 600 de euro, însă acesta a fost un caz izolat, sumele date de ceilalţi fiind mult mai mici, respectiv de câte o sută de lei.

În urma percheziţiei făcute la locuinţa Costicăi Vărzaru, au fost ridicate diverse cadouri, bunuri şi sume de bani, însă acestea nu pot trezi suspiciuni, întrucât au valori reduse, a adăugat avocatul.

Potrivit avocatului, până la acest moment nu au fost puse sub învinuire şi alte persoane în cazul suspiciunii de fraudare a bacalaureatului.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că aproximativ 20 la sută dintre candidaţii care susţin examenul de bacalaureat la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" ar fi dat între 300 şi 600 de euro ca să poată avea în sală supraveghetori permisivi, care să le permită să copieze sau să le spună rezolvările la subiecte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici