Ce au descoperit anchetatorii despre avionul omului de afaceri Zaharia Groza, care a murit după ce a aterizat forţat pe un câmp: Posibil nici zborul să nu fi fost autorizat

Avionul omului de afaceri Zaharia Groza, care a murit după ce a aterizat forţat pe un câmp din Alba, nu a fost înregistrat sau înmatriculat, astfel şi zborul care i-a fost fatal ar fi fost ilegal, potrivit datelor preliminarii din ancheta Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

2409 afișări
Imaginea articolului Ce au descoperit anchetatorii despre avionul omului de afaceri Zaharia Groza, care a murit după ce a aterizat forţat pe un câmp: Posibil nici zborul să nu fi fost autorizat

Avionul omului de afaceri Zaharia Groza, care a murit după ce a aterizat forţat, nu era înmatriculat

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Mihaela Chicea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că aeronava cu care a zburat omul de afaceri Zaharia Groza nu a fost înregistrată sau înmatriculată, astfel că este ”posibil” ca nici zborul să nu fi fost autorizat.

”Informaţia certă e că nu a rezultat că aeronava era înregistrată sau înmatriculată. Din moment ce nu era înregistrată, posibil nici zborul să nu fi fost autorizat. Se fac cercetări în rem”, a spus Mihaela Chicea.

De asemenea, încadrarea juridică s-a schimbat din vătămare corporală în ucidere din culpă, având în vedere că pilotul a murit.

În continuare, se aşteaptă rezultatele verificărilor Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS).

Avionul de mici dimensiuni a aterizat forţat, sâmbătă, pe un câmp deschis, în apropierea localităţii Vinţu de Jos din judeţul Alba. În avion era doar pilotul, care a fost transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Târgu Mureş, unde a şi murit la o zi după accident.

Pilotul avionului era omul de afaceri Zaharia Groza, un important om de afaceri din Alba Iulia, administrator al firmei ”7 Uşi”, societate comercială care produce uşi, în special pentru locuinţe.

Bărbatul era un pilot experimentat, însă a mai fost implicat într-un accident similar, cu patru ani în urmă. Atunci a aterizat forţat în comuna Ciugud, din judeţul Alba, aproape de râul Mureş şi a scăpat doar cu o fractură la mână.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici