Ce facultate trebuie să urmezi ca să obţii 700 de euro net la angajare

Salariile oferite tinerilor absolvenţi ai facultăţilor cu profil IT (cibernetică, automatică şi calculatoare sau electronică) încep de la 700 de euro net pe lună, iar un angajat cu experienţă în software ajunge până la 1.500 euro net/lună, informează Ziarul Financiar.

758 afișări
Imaginea articolului Ce facultate trebuie să urmezi ca să obţii 700 de euro net la angajare

Ce facultate trebuie să urmezi ca să obţii 700 de euro net la angajare (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Companiile din sectoarele IT, telecom şi outsourcing continuă angajările şi oferă salarii tot mai competitive pentru a atrage candidaţi, în condiţiile în care acestea au rămas domeniile cu cel mai mare deficit de talente în ultima perioadă.

"Ofertele salariale au crescut cu 15% anul acesta pentru poziţiile scoase la concurs în domeniul IT, pentru că mulţi specialişti au plecat în străinătate, iar companiile au rămas cu poziţii descoperite şi cu nevoia de angajaţi. În domeniul software se oferă salarii mai mari pentru că este o meserie grea, care presupune mulţi ani de şcoală şi care nu este pentru toată lumea", spune Mirela Marinescu, recruitment manager în cadrul grupului de firme cu activităţi în domeniul resurselor umane APT.

Deşi un studiu al companiei Manpower arată că majoritatea angajatorilor şi-au mai redus din optimism în ceea ce priveşte previziunile de angajare pentru ultimele trei luni din acest an, cel puţin 75 de companii vor participa anul acesta la târgul de joburi "Angajatori".

Citeşte mai multe pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici