Ce spune adjunctul procurorului general al SUA despre cazul Hardy Chauncey

Statele Unite doresc tragerea la răspundere a celor răspunzători pentru moartea lui Chauncey Hardy, a declarat miercuri Lanny Breuer, adjunct al Procurorului General al SUA, el adăugând că ceea ce i s-a întâmplat tânărului sportiv este un lucru "sfâşietor".

1423 afișări
Imaginea articolului Ce spune adjunctul procurorului general al SUA despre cazul Hardy Chauncey

Ce spune adjunctul procurorului general al SUA despre cazul Hardy Chauncey

"Ştiu despre acest caz (n.red. - Chauncey Hardy). Ambasadorul a urmărit acest caz încă de la început, iar astăzi eu am avut discuţii foarte bune cu oficiali de aici. Avem toată încrederea că abordează problema în mod corect. Am oferit participarea FBI-ul, anticipând faptul că ţara dumneavoastră va accepta acest lucru. Suntem foarte încrezători că va fi făcută dreptate în acest caz şi suntem hotărâţi să acţionăm pentru ca cei care au comis această faptă să fie traşi la răspundere", a declarat Breuer la Bucureşti, după o conferinţă susţinută cu studenţii de la Facultatea de Drept.

El a spus că, în opinia sa, acest caz este gestionat în mod corespunzător şi a adăugat că atât partea română, cât şi cea americană aşteaptă rezolvarea.

"Nu-mi doresc decât să se stabilească faptele şi ca cei care au comis aceste fapte să fie traşi la răspundere pentru această oribilă, oribilă tragedie. A fost un tânăr care a venit în această ţară pentru a juca baschet şi ceea ce i s-a întâmplat este sfâşietor", a mai spus Breuer.

Lanny Breuer este adjunct al Procurorului general al SUA şi conduce Divizia Penal a Departamentului de Justiţie al SUA.

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, a decedat în 9 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici