Cea mai tare maşină a Poliţiei Rutiere costă peste 70.000 euro. Vezi cum arată - FOTO

Poliţia Rutieră a primit spre utilizare, pentru o perioadă de doi ani, un automobil Lotus Evora S, un model de peste 70.000 de euro care poate atinge 100 kilometri pe oră în 4,8 secunde.

9107 afișări
Imaginea articolului Cea mai tare maşină a Poliţiei Rutiere costă peste 70.000 euro. Vezi cum arată - FOTO

Cea mai tare maşină a Poliţiei Rutiere costă peste 70.000 euro. Vezi cum arată (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Automobilul a fost livrat de importatorul Lotus pe piaţa locală, Forza Rossa, şi va folosit în mod gratuit timp de doi ani de un echipaj de elită al Inspectoratului General al Poliţiei.

Maşina va fi utilizată pentru supravegherea arterelor aglomerate, cu risc sporit şi pentru misiuni de patrulare şi intervenţie rapidă.

România este a treia ţară, după Marea Britanie şi Italia, care realizează un parteneriat oficial între Lotus Cars şi Poliţia Română.

Automobilul Lotus Evora S are 350 de cai putere, viteză maximă de 280 de kilometri la oră şi poate ajunge la 100 de kilometri la oră în 4,8 secunde.

Ion Bazac, proprietarul Forza Rossa, a declarat pentru MEDIAFAX că firma a livrat de la începutul anului şapte automobile Lotus, dintre care cinci sunt modelul Evora. Bazac a spus că ţinta de vânzări până la sfârşitul anului este de 24 de unităţi.

Începând cu 2011, Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al mărcii Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova. Totodată, firma operează şi ca unic importator Ferrari pe piaţa românească, precum şi în Bulgaria şi Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici