Cel mai bătrân locuitor al României este o femeie în vârstă de 112 ani

În România trăiesc 461 de persoane cu vârsta de 100 de ani sau mai mare decât aceasta, cel mai bătrân locuitor al ţării fiind o femeie de 112 ani din Tulcea, potrivit datelor centralizate de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI.

987 afișări
Imaginea articolului Cel mai bătrân locuitor al României este o femeie în vârstă de 112 ani

Cel mai bătrân locuitor al României este o femeie în vârstă de 112 ani (Imagine: Andrei Pungovschi/Arhiva Mediafax Foto)

Din totalul celor care au împlinit centenarul, 197 de persoane nu au dorit preschimbarea buletinelor de identitate pe care le deţin, 79 erau deţinătoare de cărţi de identitate, iar pentru 102 activităţile urmează a se finaliza, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Potrivit sursei citate, 83 de persoane cu vârsta peste 100 de ani au primit deja cărţi de identitate, în cadrul unei campanii desfăşurate la nivel naţional de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

Scopul acţiunii desfăşurate de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a fost de a actualiza datele înregistrate în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor şi de a identifica cetăţenii români cu vârsta peste 100 de ani, care locuiesc în prezent pe teritoriul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici