Cerb cu sârme în coarne, ţinut captiv la o pensiune din Moeciu. Poliţie: Animalul venea singur în ţarc, după hrană - FOTO

Proprietarul unei pensiuni din localitatea braşoveană Moieciu de Sus este cercetat de poliţişti după ce o turistă din Galaţi a văzut în curtea acestuia un cerb ţinut captiv într-un ţarc, cu sârme şi cetină de brad în coarne, şi a anunţat presa.

2476 afișări
Imaginea articolului Cerb cu sârme în coarne, ţinut captiv la o pensiune din Moeciu. Poliţie: Animalul venea singur în ţarc, după hrană - FOTO

Cerb cu sârme în coarne, ţinut captiv la o pensiune din Moeciu. Proprietarul este cercetat de poliţişti - FOTO

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov a fost anunţat de jurnalişti depsre acest caz, iar o echipă de poliţişti de la Bran s-a deplasat la pensiunea respectivă.

Iniţial, comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov, afirma că situaţia se confirmă, iar proprietarul pensiunii va fi cercetat pentru ţinerea în captivitate a unui animal sălbatic.

"Se confirmă cazul. Într-adevăr, poliţiştii din Bran au găsit la pensiunea respectivă un cerb ţinut captiv. Proprietarul pensiunii, în vârstă de 59 de ani, nu a fost găsit la domiciliu, dar a fost contactat telefonic şi urmează să fie audiat în acest caz", declara comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Ulterior, poliţiştii braşoveni au susţinut că că animalul venea singur în ţarc, unde primea hrană de la proprietarii pensiunii şi de la turişti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, poliţiştii au constatat că ţarcul în care se afla cerbul era deschis, iar animalul venea singur acolo întrucât primea hrană de la proprietar şi de la turişti.

Naghi susţine că, în aceste condiţii, proprietarul pensiunii nu va mai fi cercetat penal pentru ţinerea în captivitatea a unui animal sălbatic.

Turista din Galaţi care a sesizat presa a declarat, într-o scrisoare, că cerbul avea sârme şi cetină de brad în coarne, fiind ţinut într-un ţarc.

"Am fost duminică şi luni la pensiunea Nicoleta din Moeciu de Sus, str. Valea Bangaleasa nr.138. Exact în faţa acestei pensiuni se află casa cu grajdul unde am văzut un cerb mascul captiv. Cerbul este vizibil direct din stradă, este într-un ţarc în curtea cuiva şi are foarte multe sârme în coarne şi cetini de brad, clar a fost folosit în iarna aceasta de către oameni meschini, avari după bani. Am fost foarte aproape de el, chiar am încercat să-i desfac acele sârme din coarne, dar nu am reuşit. Cert este că a simţit că vreau să-l ajut şi a stat să-l mângâi şi a mugit de câteva ori când a văzut că mă îndepărtez. Mi-a fost tare milă de el şi nu ştiu ce să fac pentru ca acest cerb să ajungă în habitatul lui natural, acolo unde îi este locul", a spus gălăţeanca în scrisoarea către jurnalişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici