Cercetător de la Academia de Ştiinţe de la Budapesta: Secuii nu sunt o minoritate etnică, ci parte a naţiunii ungare

Secuii nu sunt o minoritate etnică, ci parte organică a naţiunii ungare, a declarat un cercetător de la Institutul pentru Studierea Minorităţilor din cadrul Academiei ungare de Ştiinţe, informează agenţia de ştiri MTI.

899 afișări
Imaginea articolului Cercetător de la Academia de Ştiinţe de la Budapesta: Secuii nu sunt o minoritate etnică, ci parte a naţiunii ungare

Academia de Ştiinţe de la Budapesta: Secuii nu sunt o minoritate etnică, ci parte a naţiunii ungare

Institutul şi-a declarat poziţia în privinţa acestei chestiuni după ce o persoană privată a iniţiat o procedură cu scopul recunoaşterii secuilor care parte a naţiunii, a declarat Balazs Dobos, un cercetător de la Institutul pentru Studierea Minorităţilor.

Parlamentul de la Budapesta va decide dacă este necesară modificarea legii minorităţilor naţionale, a adăugat oficialul.

Institutul a comunicat că a stabilit că secuii erau parte a naţiunii în momentul în care au fost despărţiţi de restul populaţiei ungare după Primul Război Mondial. Dacă o comunitate este parte a naţiunii ungare atunci nu poate ca în acelaşi timp să fie şi minoritate etnică, a adăugat Dobos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici