Cetăţean sârb, care a încercat să spioneze baze militare din România, indezirabil pentru 15 ani - GALERIE FOTO

Cetăţeanul sârb Bratislav Zivkovic a fost declarat indezirabil de Curtea de Apel Bucureşti pe o perioadă de 15 ani, după ce a încercat să obţină informaţii clasificate despre baze militare aflate în sud-estul ţării, anunţă Serviciul Român de Informaţii.

4770 afișări
Imaginea articolului Cetăţean sârb, care a încercat să spioneze baze militare din România, indezirabil pentru 15 ani - GALERIE FOTO

Cetăţean sârb, care a încercat să spioneze baze militare din România, indezirabil pentru 15 ani

Bratislav Zivkovic este comandantul organizaţiei de cetnici din Serbia "Cetniciki Pokret". Această organizaţie este cunoscută ca fiind una paramilitară cu orientări naţionalist-şoviniste, potrivit SRI.

În perioada 2014-2015, el a participat de partea separatiştilor pro-ruşi, alături de alţi voluntari sârbi, membri ai organizaţiei, la conflictul din Ucraina, iar în 2017, a venit de mai multe ori în România, pentru a culege informaţii.

Sârbul a vrut să facă rost şi să transmită secrete de stat unei puteri sau organizaţii străine şi să constituie reţele informative pe teritoriul ţării noastre.

"Bratislav Zivkovic a manifestat interes pentru obţinerea de documente clasificate referitoare la infrastructura critică şi obiectivele militare naţionale, cât şi ale aliaţilor, amplasate în sud-estul României cu intenţia de a afecta parteneriatele noastre strategice", arată Serviciul Român de Informaţii.

Sârbul nu a reuşit să intre în posesia niciunui document sau informaţie clasificate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici