CFR: Mai multe trenuri, ANULATE din cauza fenomenului de chiciură de la nivelul firelor de contact / Ploaie îngheţată pe tronsonul Bucureşti – Lehliu de pe A2

Mai multe trenuri au fost anulate din cauza fenomenului de chiciură de la nivelul firelor de contact, informează CFR.

1167 afișări
Imaginea articolului CFR: Mai multe trenuri, ANULATE din cauza fenomenului de chiciură de la nivelul firelor de contact / Ploaie îngheţată pe tronsonul Bucureşti – Lehliu de pe A2

CFR: Mai multe trenuri, ANULATE din cauza fenomenului de chiciură de la nivelul firelor de contact

Din cauza fenomenului de chiciură de la nivelul firelor de contact, a elementelor de infrastructură şi a materialului rulant, trenurile de la Bucureşti Nord la Constanţa, Craiova, Galaţi, Ploieşti şi retur circulă cu întârzieri.

Deoarece între Ciulniţa şi Constanţa nu poate fi utilizată tracţiunea cu locomotive electrice, au fost anulate următoarelor trenuri: IR 1581, IR 1582, IR 1587 şi IR 1588 Bucureşti Nord – Constanţa şi retur, R 8212 Constanţa – Feteşti, R 8011 Bucureşti Obor – Feteşti, R 8012 Ciulniţa – Bucureşti Obor, R 8002 şi R 8003 Constanţa – Bucureştilor Obor şi retur, iar pasagerii vor fi preluaţi de restul trenurilor din grafice.

”În zonele unde este necesar, se intervine cu utilaje şi cu locomotive Diesel, iar călătorii vor fi preluaţi spre destinaţii cu trenuri din graficele de circulaţie sau cu trenuri suplimentare. Regretăm situaţia creată. Toate măsurile operative care se iau au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă”, arată CFR.

UPDATE 10:19 Ploaie îngheţată pe tronsonul Bucureşti – Lehliu al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe tronsonul Bucureşti – Lehliu al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa se semnalează fenomenul meteorologic ”freezing rain” -ploaie îngheţată.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, şoferii sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă sporită la volan, să ruleze cu viteză redusă şi să nu bruscheze comenzile maşinii.

Drumarii acţionează cu material antiderapant.

UPDATE 9:14 MAI: Circulaţia pe mai multe drumuri din ţară se desfăşoară cu dificultate din cauza vremii

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) recomandă şoferilor să circule cu atenţie sporită, având în vedere condiţiile meteorologice, precizând că traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri din ţară, în unele zone fiind restricţii.

"Până marţi, 20 martie, ora 21.00 este în vigoare o informare meteorologică de precipitaţii în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, polei, vreme deosebit de rece pentru toată ţara. Având în vedere condiţiile meteo, circulaţia pe mai multe drumuri din ţară se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de iarnă. Începând din această dimineaţă, de la ora 05.00, traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost reluat în regim normal (carosabil la negru). La acest moment nu mai sunt drumuri naţionale închise, totuşi sunt restricţii pe DN10 (Buzău- Braşov – Km 28), DN64 (Băile Olăneşti, Km 134) DN12B (Târgu Ocna), circulându-se alternativ pe un sens din cauza unor fisuri la terasamentul drumurilor sau alunecări de teren", transmite MAI.

Potrivit sursei citate, în prezent sunt 6 drumuri judeţene închise circulaţiei auto: DJ 142L între loc. Mihalţ şi Zărieş (jud. Alba), DJ 104K între loc. Comăna de Jos şi Crihalma (jud. Braşov), DJ 131B între localităţile Augustin de Racoşul de Sus (jud. Covasna), DJ 251G între loc. Valea Mărului şi Măcişeni (jud. Galaţi), DJ 244E loc. Gugeşti (jud. Vaslui), DJ 205L este închis în zona localităţii Vrâncioaia (jud. Vrancea).

"În judeţul Dâmboviţa, traficul feroviar este blocat din cauza alunecării terasamentului CF 904 Fieni - Pietroşiţa la km 65+150, trenurile care circulau pe această rută, fiind anulate", precizează MAI.

Poliţiştii recomandă ca înainte de a pleca la drum să vă informaţi despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, să adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum mai ales atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

"Având în vedere informările de precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate. Ministerul Afacerilor Interne are în teren aproximativ 5.000 de forţe de intervenţie şi 2.300 de mijloace pentru a veni în sprijinul comunităţilor", susţine instituţia.

UPDATE 8:10 Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei, există drumuri naţionale pe care circulaţia se desfăşoară îngreunat din cauza revărsării unor cursuri de apă şi a inundării părţii carosabile.

Astfel, în judeţul Bacău, DN 12B, la ieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, este afectat pe o lungime de 50 de metri, din cauza fisurilor majore de pe partea carosabilă (diferenţă de nivel de 20-25 cm), în urma infiltrării apei. Circulaţia se realizează alternativ, pe un singur fir. În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău - Braşov, în loocalitatea Măgura, din cauza surpării suprafeţei carosabile în urma unei alunecări de teren, se circulă îngreunat, pe un fir alternativ, pentru semnalizare existând indicatoare şi balize.

În judeţul Vâlcea, pe DN 64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134, s-a produs o alunecare de teren, iar circulaţia se desfăşoară alternativ, pe un sens.

În ce priveşte drumurile judeţene, în judeţul Alba pe DJ 142L este închis circulaţiei rutiere între Mihalţ şi Zărieş, din cauza acumulării apei pe carosabil. Circulaţia se desfăşoară pe rute ocolitoare. În judeţul Braşov DJ 104K este închis circulaţiei rutiere între Comăna de Jos şi Crihalma, din cauza afectării structurii de rezistenţă a podului ce face legătura între cele două sate, DJ 103E este restricţionat circulaţiei rutiere între Măieruş şi Arini, din cauza unui cap de pod afectat, DJ 131E este restricţionat circulaţiei rutiere între localităţile Făgăraş şi Şona (se poate circula numai cu autovehicule de teren), iar DJ 104J este restricţionat circulaţiei rutiere între localităţile Şona şi Hălmeag (se poate circula numai cu autovehicule de teren).

În judeţul Covasna, pe DJ 131 între Baraolt şi Căpeni, circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir alternativ, din cauza surpării asfaltului pe o suprafaţă de 10 metri, iar DJ 131B este închis în zona podului ce leagă localităţile Augustin de Racoşul de Sus, carosabilul fiind afectat pe o lungime de 1,5 km. Circulaţia se desfăşoară pe rute ocolitoare.

În judeţul Galaţi, DJ 251G este închis între localităţile Valea Mărului şi Măcişeni din cauza unui podeţ care s-a rupt. Circulaţia se desfăşoară pe rute ocolitoare.

În judeţul Harghita DJ 131 este surpat pe aproximativ 10 metri liniari în Ocland. Se circulă alternativ, pe un singur fir.

În judeţul Vaslui DJ 244E este închis circulaţiei rutiere pe raza localităţii Gugeşti, din cauza apei de pe carosabil. Circulaţia se desfăşoară pe rute ocolitoare.

În Vrancea, DJ 205L este închis în zonalocalităţii Vrâncioaia, carosabilul fiind surpat pe aproximativ 40 de metri. Circulaţia se desfăşoară pe rute ocolitoare.

UPDATE 7:38 Circulaţia rutieră este deschisă pe toate sectoarele de autostrăzi şi drumuri naţionale

În ceea ce priveşte circulaţia rutieră, aceasta este deschisă, luni dimineaţă, pentru toate categoriile de autovehicule pe toate sectoarele de autostrăzi şi drumuri naţionale afectate de condiţiile meteorologice din această perioadă.

Potrivit CNAIR S.A., la această oră circulaţia rutieră este deschisă pentru toate categoriile de autovehicule pe toate sectoarele de autostrăzi şi drumuri naţionale afectate de condiţiile meteorologice din această perioadă.

De asemenea, circulaţia pe A2, Bucureşti – Constanţa este deschisă pentru toate autovehiculele şi nu mai sunt sectoare pe care să se circule controlat.

În perioada 18.03.2018 ora 17.00 – 19.03.2018, ora 05.00, la nivel naţional, drumarii au acţionat cu 922 de autoutilaje şi au răspândit 6918,275 tone material antiderapant.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici