Chestionare auto noi şi teste pe calculator: Vezi aici efectul schimbărilor la examenul rutier

Noile chestionare auto şi informatizarea probei teoretice au dat mari bătăi de cap celor care intenţionau să îşi ia permis de conducere, mai ales dacă nu aveau cunoştinţe de folosire a calculatorului. Anul trecut, doar 38 la sută dintre candidaţi au reuşit să treacă de proba teoretică, în timp ce mai mult de 50% treceau de sală după testarea pe chestionare auto pe hârtie.

970 afișări
Imaginea articolului Chestionare auto noi şi teste pe calculator: Vezi aici efectul schimbărilor la examenul rutier

Chestionare auto noi şi teste pe calculator: Vezi aici efectul schimbărilor la examenul rutier (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Pregătirea elevilor din şcolile de şoferi este coordonată de Autoritatea Rutieră Română, iar programa şcolară este armonizată cu noile proceduri de examinare, a declarat pentru gândul Direcţia Regim Permise de Conducere şi Permise Auto. La introducerea noului sistem de examinare pe calculator au existat o serie de probleme, mai ales pentru cei obişnuiţi cu vechile chestionare auto şi care nu erau familiarizaţi cu folosirea unui computer.

Problemele au fost generate şi de faptul că nu se putea vizualiza răspunsul corect, candidatul fiind informat doar dacă răspunsul pe care îl dăduse era corect sau eronat.
Pentru a-i ajuta pe candidaţi, pe site-ul www.drpciv.ro a fost postată o aplicaţie care simulează o serie de chestionare auto similare celor din testele de la examinare. Practic, această simulare include aceleaşi întrebări care sunt folosite la elaborarea testelor de la proba teoretică.

Citeşte mai multe despre schimbările la examenul rutier pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici