Chestorul Jănică Arion-Ţigănaşu a revenit la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie

Chestorul Jănică Arion-Ţigănaşu a revenit la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie, după ce, la începutul lunii decembrie 2013, printr-un ordin al ministrului de Interne, fusese înlocuit şi împuternicit la comanda Direcţiei Generale de Management Operaţional, potrivit unor oficiali din MAI.

851 afișări
Imaginea articolului Chestorul Jănică Arion-Ţigănaşu a revenit la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie

Chestorul Jănică Arion-Ţigănaşu (Imagine: Cătălin Abagiu/Mediafax Foto)

Jănică Arion-Ţigănaşu a fost schimbat din funcţia de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) la 3 decembrie 2013, de către ministrul de Interne din acea perioadă, Radu Stroe. Prin aceeaşi decizie, chestorul Jănică Arion-Ţigănaşu a fost împuternicit, pentru trei luni, la conducerea Direcţiei Generale de Management Operaţional din Ministerul Afacerilor Interne.

În locul lui Jănică Arion-Ţigănaşu la Direcţia Generală Anticorupţie a fost împuternicit atunci comisarul şef Dan Dănilă, care ocupa funcţia de şef al Direcţiei Investigaţii din DGA. Totodată, chestorul Aurel Vlădulescu, care se afla la conducerea Direcţiei Generale de Management Operaţional, a fost trecut pe o funcţie de adjunct.

După cele trei luni în care a condus Direcţia Generală de Management Operaţional, Jănică Arion-Ţigănaşu a revenit pe vechiul său post, de director general al DGA, iar Dan Dănilă s-a întos la conducerea Direcţiei Investigaţii, au precizat sursele citate.

Funcţia de şef al Direcţiei Generale de Management Operaţional, rămasă liberă odată cu revenirea lui Arion-Ţigănaşu la DGA, a revenit unia dintre adjuncţi, comisarul şef Andrei Gheorghe, potrivit aceloraşi surse.

Chestorul Jănică Arion-Ţigănaşu a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din 23 noiembrie 2010, atunci fiind împuternicit în locul lui Liviu Popa, după numirea acestuia la conducerea Poliţiei Române. Ulterior, Jănică Arion-Ţigănaşu a obţinut funcţia prin concurs şi a ocupat-o până în 3 decembrie 2013, când Radu Stroe a decis să îl împuternicească, pentru trei luni, la conducerea Direcţiei Generale de Management Operaţional.

Radu Stroe a demisionat în 23 ianuarie, de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, în urma accidentului aviatic din Apuseni. Radu Stroe declara, după accident, că la MAI nu s-a organizat celulă de criză şi că regretă că tragedia a avut loc în mandatul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici