Christine Valmy, antreprenoare consacrată în industria cosmeticelor, a murit din cauza unei complicaţii pulmonare

Christine Valmy a murit duminică seară, la Institutul "C.C. Iliescu" din Capitală, din cauza unei complicaţii pulmonare severe, pe fondul unei suferinţe cardiace cronice, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

8716 afișări
Imaginea articolului Christine Valmy, antreprenoare consacrată în industria cosmeticelor, a murit din cauza unei complicaţii pulmonare

Christine Valmy (Imagine: www.christinevalmyindia.com)

Potrivit surselor citate, Christine Valmy, care a murit la vârsta de 88 de ani, era internată la Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" din 8 ianuarie, cu pneumonie severă, dar aceasta avea şi suferinţe cardiace cronice, plurivasculare.

Medicii i-au tratat infecţia pulmonară, dar Christine Valmy era dependentă de aparatele de respiraţie artificială. Aceasta a fost consultată de mai mulţi cardiologi, avea mai multe stenturi, de peste 10 ani, suferea de fibrilaţie atrială, avea un stimulator cardiac (pacemaker), iar în ultimele luni a avut mai multe episoade de accident vascular cerebral, au mai spus sursele citate.

Pe fondul acestor suferinţe s-a suprapus pneumonia severă, starea acesteia s-a agravat şi duminică, în jurul orei 19.00, Christine Valmy a decedat, au precizat sursele citate.

Christine Valmy (Cristina Xantopol) s-a născut pe 25 octombrie 1926, la Bucureşti. A fost estetician, consultant şi antreprenor în industria cosmeticelor. A lucrat atât în România, cât şi în SUA.

A urmat cursurile Facultăţii de Drept la Universitatea din Bucureşti, pe care nu le-a finalizat. Însă, în acelaşi timp, a urmat cursuri de specialitate în îngrijirea pielii şi dermatologie, care au stat la baza carierei sale ulterioare de estetician. În 1948, Christine Valmy a deschis primul său salon în Bucureşti, specializat în tratamente pe bază de plante tradiţionale. A emigrat în Grecia în 1959, ulterior lucrând tot în industria cosmeticelor pentru companii din Grecia şi Israel. În 1960, Valmy şi familia sa au emigrat în SUA, unde aceasta a înfiinţat una dintre primele şcoli pentru esteticieni din SUA, în 1966.

În SUA, şi-a schimbat numele în Christine Valmy, această denumire fiind cea care a şi consacrat-o în industria cosmeticelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici