Cinci procurori, printre care Adina Florea şi Mihaiela Iorga, numiţi în Secţia de anchetă pentru mandate de trei ani

Plenul CSM a validat marţi, rezultatele concursului pentru funcţiile de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, numind astfel cinci procurori pentru mandate de trei ani. Printre aceştia se numără Adina Florea şi Mihaiela Moraru-Iorga.

2470 afișări
Imaginea articolului Cinci procurori, printre care Adina Florea şi Mihaiela Iorga, numiţi în Secţia de anchetă pentru mandate de trei ani

Cinci procurori, între care Adina Florea şi Mihaiela Iorga, numiţi în Secţia de anchetă pentru mandate de trei ani

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, desfăşurat în perioada 22 noiembrie 2018 – 15 februarie 2019 şi numirea în funcţii de execuţie în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a candidaţilor declaraţi admişi, conform propunerii comisiei de concurs, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 01.03.2019", se arată în ordinea de zi soluţionată a şedinţei plenului Consiliului Superior al Magistraturii de marţi.

Decizia a fost luată cu 13 voturi pentru şi cinci voturi nule.

Procurorii care au candidat pentru o funcţie de execuţie în cadrul Secţiei de anchetare a infracţiunilor din justiţie şi au fost declaraţi admişi, sunt, în ordinea punctajului obţinut, Adina Florea, Sorin Eugen Iasinovschi, Nicolae Marin, Mihaiela Moraru-Iorga şi Zarafina Puiu.

Secţia de anchetare a infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General a devenit operaţională în luna octombrie 2018. Şeful acestei structuri este Gheorghe Stan, fostul adjunct al Inspecţiei Judiciare. Această Secţie anchetează infracţiunile săvârşite de magistraţi, inclusiv de către membrii CSM. Toate dosarele aflate pe rolul parchetelor din ţară şi de la DNA, în care sunt implicaţi procurori şi judecători, sunt instrumentate de această Secţie. În momentul în care a devenit operaţională, Secţia a primit peste 1.400 de dosare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici