Circa 60 de localnici din Rafaila, judeţul Vaslui, au blocat accesul în Primărie

Zeci de săteni din localitatea vasluiană Rafaila au blocat, luni dimineaţa, accesul în Primărie, nemulţumiţi de noul viceprimar ales, transmite corespondentul MEDIAFAX.

546 afișări
Imaginea articolului Circa 60 de localnici din Rafaila, judeţul Vaslui, au blocat accesul în Primărie

Circa 60 de localnici din Rafaila, judeţul Vaslui, au blocat accesul în Primărie (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Potrivit primarului comunei Rafaila, Costică Fânaru, aproximativ 60 de oameni au venit de dimineaţă, înarmaţi cu bâte şi au blocat intrarea în instituţie. Acesta susţine că oamenii au fost instigaţi de fostul viceprimar, care a candidat şi pentru funcţia de primar al comunei, dar a pierdut alegerile din 5 iunie.

"Am sunat la 112 să vină forţele de ordine, nu se poate aşa, toată activitatea este blocată, nimeni nu a intrat în Primărie, niciun funcţionar. S-au adunat cam 60 de oameni, printre care şi foşti consilieri locali, în faţa Primăriei cu bâte în mâini şi nu ne lasă să intrăm. Vor un alt viceprimar, asta e nemulţumirea lor. Consiliul Local a ales noul viceprimar, prin vot secret. Este cel mai tânăr consilier, are 28 ani şi este bun de muncă. Fostul viceprimar însă, care a fost şi contracandidatul meu la aceste alegeri, nu acceptă înfrângerea şi a instigat oamenii din sat. Nu a ieşit primar, dar vrea să prindă din nou funcţia de viceprimar. Cu forţa nu se poate”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Rafaila, Costică Fânaru.

Prefectul judeţului a fost şi el informat despre incident şi a trimis imediat la faţa locului forţele de ordine.

"Am fost informat că primarul nu este lăsat să intre în Primărie, practic este blocată activitatea instituţiei. Nu este firesc ce se întâmplă, au fost trimişi jandarmi la faţa locului pentru a restabili ordinea”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, prefectul Daniel Olteanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici