Cîţu: De ce să ne oprim la dublarea alocaţiilor, când pot să fie triplate, dacă avem un plan clar

Premierul Florin Cîţu susţine că alocaţiile vor creşte în fiecare an, pe baza unei formule, a unui plan transparent, clar şi predictibil. „De ce să ne oprim doar la dublarea alocaţiilor, când pot să fie triplate”, a spus miercuri şeful Guvernului.

512 afișări
Imaginea articolului Cîţu: De ce să ne oprim la dublarea alocaţiilor, când pot să fie triplate, dacă avem un plan clar

Cîţu: De ce să ne oprim la dublarea alocaţiilor, când pot să fie triplate, dacă avem un plan clar

Premierul Florin Cîţu susţine că proiectul care prevede creşterea alocaţiilor a fost votat de Senat, dar este întârziat la Camera Deputaţilor.

„La Senat, amendamentele care arată un nou calendar de creştere a alocaţiilor, următoarea fiind 1 ianuarie 2022, a fost votat de toţi membrii coaliţiei. La Camera Deputaţilor nu ştiu din ce motive s-a întârziat acest lucru, deşi toţi avem acelaşi motiv de predictibilitate, transparenţă şi reducere a deficitului bugetar în perioada următoare, de aceea dacă, şi în spaţiul public văd că există informaţii că proiectul de lege, chiar dacă aprobat, aţi văzut Colaţia a decis să meargă pe varianta de la Senat, primim semnale din partea opoziţiei că va fi atacat acest proiect de lege la CCR. În aceste condiţii mă văd nevoit să aprob ordonanţă de urgenţă în şedinţa de guvern pentru a mă asigura că menţinem stabilitatea financiară a României”, a spus Florin Cîţu.

Acesta a anunţat că Guvernul va crea o forumulă de calcul a alocaţiilor, astfel încât acestea să crească în fiecare an.

„Nu este vorba despre dublare, ci de a creşte predictibil alocaţiile în fiecare an, nu doar până în acest moment. Noi vom crea o formulă transparentă cu care vom creşte alocaţiile în fiecare an. Aşa vom face şi cu pensiile, aşa vom avea o formulă transparentă şi pentru salariul minim, asta înseamnă că vom merge cu această formulă, nu înseamnă că ne oprim când se dublează, când se triplează”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă promisiunea privind creşterea alocaţiei la 300 de lei la sfârşitul anului 2022 mai poate fi pusă în practică, premierul a precizat: „O să fie şi mai mult, haideţi să vedem formula şi de ce să ne oprim la 300 de lei, alocaţiile vor creşte în fiecare an în perioada următoare şi se vor duce în sus, de ce să ne oprim doar la dublarea alocaţiilor, când pot să fie triplate. Dacă avem un plan clar, transparent, predictibil, putem să creştem alocaţiile în fiecare an. Dacă nu, şi facem creşteri ad-hoc, cum erau în trecut, atunci creăm probleme de sustenabilitate fiscală”, a declarat Florin Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici