Cluj: Mii de persoane, la show-ul aerian de la Baza Aeriană 71 Câmpia-Turzii

Aproximativ trei mii de persoane au asistat, duminică, la show-ul aerian organizat cu prilejul Zilei Porţilor Deschise la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, de Ziua Aviaţiei, la eveniment fiind prezent şi ministrul Apărării, Mircea Duşa.

599 afișări
Imaginea articolului Cluj: Mii de persoane, la show-ul aerian de la Baza Aeriană 71 Câmpia-Turzii

Cluj: Mii de persoane, la show-ul aerian de la Baza Aeriană 71 Câmpia-Turzii (Imagine Dan Tautan/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, circa 3.000 de persoane au asistat la show-ul aviatic, care a început în jurul orei 10.30, primele aeronave care au evoluat fiind avioanele ultra-uşoare, Iacării acrobaţi şi avioanele aparţinând Aeroclubului României.

Spectacolul a continuat cu exerciţii demonstrative ale avioanelor de luptă MIG-21 Lancer, elicopterelor IAR-330, avioanelor YAK – 52 şi IAR-99, aparţinând Şcolii de Aplicaţii a Forţelor Aeriene.

În cadrul show-ului au executat câteva exerciţii demonstrative şi avioanele americane F-15 C Eagle, care în această perioadă se află la Baza 71 Aeriană în cadrul exerciţiului româno-american, Dacian Eagle 2015, iar programul s-a încheiat cu o scenă de război realizată de militarii forţelor terestre.

La evenimentul de la Câmpia Turzii a participat şi ministrul Apărării, Mircea Duşă, care le-a urat "La mulţi ani" militarilor români şi a precizat că, luni, când se sărbătoreşte oficial Ziua Aviaţiei Române, se va afla într-o vizită de lucru în Portugalia, unde se va întâlni cu piloţii români aflaţi în pregătire pe avioanele F16.

"De aici o să plec direct spre Portugalia şi mâine (n.r. – luni) voi fi, chiar de Ziua Aviaţiei, la piloţii noştri şi la personalul tehnic care se află la pregătire pe avioanele F16", a declarat Mircea Duşa.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene a fost celebrată, duminică, în toate bazele militare ale aviaţiei, respectiv la Bacău, la Kogălniceanu, la Câmpia Turzii, la Timişoara şi la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici