CNSCBT: Alte şase cazuri de gripă, la nivel naţional, peste 77.000 de infecţii respiratorii acute

Numărul cazurilor de gripă din acest sezon a ajuns la nouă, şase fiind înregistrate în săptămâna 5 - 11 ianuarie, alături de peste 77.000 de cazuri de infecţii repiratorii acute, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

171 afișări

În intervalul 5 - 11 ianuarie, au fost confirmate alte şase cazuri de gripă, dintre care trei cu virus gripal de tip A H3 şi tot atâtea cu B. Potrivit raportului CNSCBT, la nivel naţional au fost înregistrate şase cazuri confirmate cu gripă: trei cu virus gripal tip A, subtip H3 şi trei cu virus gripal tip B (din care un caz cu infecţii respiratorii severe -SARI).

Cele şase cazuri de gripă confirmate în laborator au fost înregistrate la persoane nevaccinate antigripal.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (cazuri gripă/ cazuri compatibile clinic cu gripa, IACRS şi pneumonii) a fost de 77.409, de 1,9 ori mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă şi cu 1,9 la sută mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (75.974).

În săptămâna 5 - 11 ianuarie s-au înregistrat la nivel naţional 39 de cazuri de gripă/ cazuri compatibile clinic cu gripa, mai crescut comparativ cu cel înregistrat în săptămâna a doua din 2014 (26 de cazuri). Tot în acest interval au fost înregistrate opt cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu şase mai multe faţă de săptămâna precedentă. În această săptămâna s-a înregistrat primul caz de SARI confirmat cu virus gripal (tip B), la Iaşi.

Până la data de 11 ianuarie au fost confirmate nouă cazuri de gripă, din care: patru cazuri de tip A, subtip H3, şi cinci cazuri de tip B. Până acum, nu a fost comunicat niciun deces al vreunui pacient cu virus gripal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici