Cod galben de ceaţă în cinci judeţe până la ora 11.00; vizibilitate sub 50 de metri pe A2

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atenţionări now casting de ceaţă pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Ilfov, valabile până la ora 11.00.

386 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ceaţă în cinci judeţe până la ora 11.00; vizibilitate sub 50 de metri pe A2

Trafic în condiţii de ceaţă pe A2, vizibilitate sub 50 de metri pe tronsonul Bucureşti - Lehliu (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Meteorologii avertizează că se va semnala ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

De altfel, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a transmis că pe Autostrada Soarelui se circulă în condiţii de ceaţă deoarece pe tronsonul Bucureşti - Lehliu vizibilitatea scade sub 50 de metri. Totodată, între Lehliu şi Drajna vizibilitatea este cuprinsă între 100 şi 200 de metri. Fenomenul este întâlnit şi pe raza judeţului Giurgiu, pe DN5 şi DN6, vizibilitatea fiind sub 100 de metri.

"În mai multe zone ale ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de aer ceţos. Atenţie în primul rând pe autostrada 2, deoarece pe tronsonul Bucureşti - Lehliu vizibilitatea scade sub 50 de metri! Între Lehliu şi Drajna vizibilitatea este cuprinsă între 100 şi 200 de metri. Fenomenul este întâlnit şi pe raza judeţului Giurgiu, pe DN5 şi DN6, vizibilitatea fiind sub 100 de metri", potrivit unui comunicat de presă al Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa de siguranţă între autovehicule, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici