COD GALBEN de ploi, pentru jumătate din România, până joi la ora 20:00. HARTA zonelor afectate

Institutul Naţional de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de miercuri, de la ora 20.00, până joi la aceeaşi oră. Avertizarea vizează jumătate de ţară.

25243 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ploi, pentru jumătate din România, până joi la ora 20:00. HARTA zonelor afectate

COD GALBEN de ploi, pentru jumătate din România, până joi la ora 20:00. HARTA zonelor afectate

Cod portocaliu de vijelii în judeţele Vrancea, Bacău şi Galaţi

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat şi o atenţionare nowcasting cod portocaliu de vijelii pentru judeţele Vrancea, Bacău şi Galaţi, valabilă miercuri până la ora 19.20. 

Meteorologii avertizează că se vor înregistra averse ce vor cumula local 35..40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurta durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, dar şi grindină de dimensiuni medii.

Totodată, ANM a emis şi o atenţionare nowcasting cod galben de vijelii pentru judeţele Vaslui şi Teleorman.

În vigoare este şi codul galben de ploi, emis pentru zonele Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei, valabil până miercuri dimineaţa, la ora 3.00.

Cod galben de ploi

În intervalul miercuri, ora 20.00- joi, aceeaşi oră, în Muntenia, Moldova şi local în Carpaţii Orientali şi Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Totodată, se vor înregistra frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină.

În intervale scurte de timp, anunţă meteorologii, anunţă cantităţi de apă ce vor depăşi 20...25 l/mp şi punctiform 50...60 l/mp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici