Comisia de la Veneţia, sesizată asupra modificărilor aduse Codului Penal

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, la finalul şedinţei Biroului Executiv că Partidul Naţional Liberal va începe demararea procedurii de sesizare a Comisiei de la Veneţia privind propunerile de modificări aduse Codului Penal.

565 afișări
Imaginea articolului Comisia de la Veneţia, sesizată asupra modificărilor aduse Codului Penal

Comisia de la Veneţia, sesizată asupra modificărilor aduse Codului Penal

''Astăzi am hotărât ca PNL să demareze procedura de sesizare a Comisiei de la Veneţia prin intermediul Adunării Parlamentare a Comisiei Europei, mai precis Comisia de monitorizare şi Comisia juridică, în privinţa propunerilor de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală. Considerăm absolut necesar ca şi pe aceste proiecte de modificare să existe un punct de vedere exprimat de Comisia de la Veneţia. Apelăm la această procedură pentru că din păcate majoritatea parlamentară a refuzat şi de această dată solicitarea formulată de grupul parlamentar al PNL, aceea ca Parlamentul, conducerea Parlamentului, înainte de dezbaterea şi adoptarea modificărilor propuse să sesizeze Comisia de la Veneţia. Nădăjduim şi de această dată ca Adunarea Parlamentara a Comisiei Europei, partenerii noştri de la nivelul adunării parlamentare din Comisia de monitorizare şi Comisia juridică să susţină acest demers cât se poate de legitim şi de normal pentru o ţară care face parte din UE'', a declarat Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Pe 26 aprilie, Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificările Legilor Justiţiei propuse de PSD şi ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici