Concursul ce îl vizează pe fiul lui Tudorel Toader a fost organizat corect, a decis Ministerul Educaţiei, după o analiză de cinci zile

Ministerul Educaţiei anunţă miercuri că examenul organizat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în urma căruia fiul lui Tudorel Toader a fost angajat pe postul de asistent universitar, a fost organizat corect, fiind respectate prevederile legale.

1114 afișări
Imaginea articolului Concursul ce îl vizează pe fiul lui Tudorel Toader a fost organizat corect, a decis Ministerul Educaţiei, după o analiză de cinci zile

Concursul ce îl vizează pe fiul lui Tudorel Toader a fost organizat corect, a decis Ministerul Educaţiei, după o analiză de cinci zile (Sursa: 7Est)

După o analiză de cinci zile, Ministerul Educaţiei a transmis că prin modificările aduse în data de 30 martie 2017 la metodologia de concurs, în care ”pentru postul de asistent universitar se aplică următoarele condiţii: ,,(a) deţinerea titlului de doctor în domeniul specific postului sau în domenii conexe în cazul posturilor interdisciplinare, dacă contribuţiile ştiinţifice sunt în concordanţă cu descrierea postului şi domeniul ştiinţific pentru care candidează sau statutul de student doctorand ; (b) îndeplinirea standardelor Universităţii, pe domenii (...)” . Postul de Asistent universitar, poziţia 71, disciplina Drept civil. Partea generală. Persoanele (perioadă determinată), scos la concurs de Facultatea de Drept, nu este unul interdisciplinar, acesta încadrându-se, potrivit Nomenclatorului domeniilor şi specializărilor/programelor de studii universitare pentru anul 2016-2017, în domeniul unic de studii universitare de doctorat/master: Drept”.

Din acest motiv, ministerul anunţă că fiul lui Tudorel Toader a îndeplinit cerinţele generale solicitate la concurs.

”Candidatului i se aplică condiţia de deţinere a titlului de doctor în domeniul specific postului, prevăzută de articolul 8 din metodologie, postul nefiind unul interdisciplinar. Candidatul deţine titlul de doctor în domeniul de doctorat „Drept”; Candidatul s-a înscris la concurs în interiorul calendarului de înscriere şi îndeplinea condiţiile de înscriere pentru ambele variante ale articolului 8 din metodologie (atât cea din 2014, cât şi cea din 2017). Prin urmare, Ministerul Educaţiei Naţionale consideră că acest concurs a fost organizat şi s-a desfăşurat cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, se arată în răspunsul ministerului.

Ministerul Educaţiei a anunţat vineri că verifică aspectele de legalitate privind organizarea unui concurs la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fiind vorba despre postul de asistent universitar câştigat de Ionuţ Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei.

Verificările au avut loc ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, potrivit cărora instituţia de învăţământ a adus modificări la metodologia de concurs pentru posturile didactice astfel încât fiul ministrului Justiţiei să poată prelua postul de asistent universitar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici