Concursul pentru directori de şcoli începe luni. Aproximativ 3.600 de posturi sunt disponibile. Ce implică examenul

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor disponibile de director şi director adjunct din unităţile din învăţământul preuniversitar are loc luni. La nivel naţional sunt vacante aproximativ 3.600 de astfel funcţii, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale.

508 afișări
Imaginea articolului Concursul pentru directori de şcoli începe luni. Aproximativ 3.600 de posturi sunt disponibile. Ce implică examenul

Concursul pentru directori de şcoli începe luni. Aproximativ 3.600 de posturi sunt disponibile

Prima probă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere din şcoli implică rezolvarea unui test-grilă de către candidaţi, în cel mult 90 de minute. În cadrul acestei testări se evaluează cunoştinţele privind legislaţia, dar şi informaţiile pe care candidaţii le au cu privire la managementul educaţional.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au declarat că la nivel naţional sunt disponibile aproximativ 2.300 de locuri pentru directori şi circa 1.300 de posturi pentru funcţia de director adjunct.

Ponderea cea mai mare, spun sursele citate, o reprezintă posturile vacante în unităţile preşcolare şi în mediul rural.

„Există situaţii în care niciun candidat nu s-a înscris şi există cazuri în care sunt chiar şi patru candidaţi pe un loc”, au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Conform sursei citate, la nivelul Capitalei, 181 de unităţi de învăţământ au posturi scoase la concurs.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, între 17 şi 18 iulie, are loc elaborarea graficului de desfăşurare a probelor de evaluare a curriculumului vitae şi de interviu şi invitarea observatorilor să participe la desfăşurarea acestor probe, conform graficului.

În acelaşi interval va fi transmis graficul de desfăşurare a probelor de evaluare a curriculumului vitae şi de interviu Ministerului Educaţiei Naţionale şi la ministerele de resort, dacă este cazul.

Între 19 şi 31 iulie, este programată organizarea şi desfăşurarea probelor de evaluare a curriculumul-ului vitae şi interviul, precum şi soluţionarea contestaţiilor înregistrate.

Cel târziu în data de 2 august va avea loc afişarea rezultatelor finale ale concursului şi până în 4 august se va desfăşura validarea rezultatelor finale în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar şi transmiterea acestora către MEN.

Conform sursei citate, între 21 şi 23 august este programată emiterea deciziilor de numire în funcţie încpând cu 1 septembrie (prin concurs sau prin detaşare în interesul învăţământului).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici