CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Cioloş: Securitatea alimentară este o problemă a viitorului, nu a trecutului

Comisarul european Dacian Cioloş a declarat, vineri, la conferinţa "Mediafax Talks about agriculture", că problema securităţii alimentare este una a viitorului, el apreciind că frica legată de insuficienţa alimentelor se regăseşte la rădăcina mişcărilor sociale şi a tulburărilor politice actuale.

362 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Cioloş: Securitatea alimentară este o problemă a viitorului, nu a trecutului

CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Cioloş: Securitatea alimentară este o problemă a viitorului, nu a trecutului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Chestiunea securităţii alimentare nu este o problemă a trecutului, aşa cum spun şi cred unii. Dimpotrivă, e o problemă a viitorului", a spus Cioloş.

El a precizat că unul dintre obiectivele sale este asigurarea securităţii alimentare. Comisarul a adăugat că la baza tulburărilor internaţionale se află inclusiv frica legată de insuficienţa alimentelor.

"Putem să ne uităm la ce se întâmplă la nivel internaţional, acolo unde există mişcări sociale, tulburări politice, undeva la rădăcină e şi problema fricii, a neîncrederii privind capacitatea de a asigura securitatea alimentară atât timp cât cererea creşte iar productivitatea stagnează de câţiva ani de zile", a spus Cioloş.

Oficialul UE a mai spus că numărul agricultorilor în Uniune a scăzut. Cioloş a prezentat date potrivit cărora populaţia activă agricol reprezintă doar 3-4% din totalul populaţiei active. El a precizat că populaţia activă agricol se ocupă însă de două treimi din teritoriul european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici